Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Служителите на "Гранична полиция" честват своя професионален празник
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:03 / 22.12.2021Коментари (0)270
Днес се навършват 134 години от приемането на първия у нас Закон за пограничната стража. Професионалният празник на ГД "Гранична полиция“ започна с поднасяне на венци пред Паметника на загиналите полицаи, където присъстваха политическото и професионалното ръководство на МВР,  ръководството на главната дирекция и гранични полицаи.  

Церемонията продължи в сградата на министерството. 

Заместник-министър Таня Райчева прочете поздравителен адрес от името на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. 

"През последните години се справяте с невиждан доскоро миграционен натиск. Посрещате предизвикателствата да охранявате не само българските, но и границите на обединена Европа. Главна дирекция "Гранична полиция“ гарантира пълното спазване на гражданските права за лицата, които желаят законно да влязат или напуснат територията на страната, но в същото време е надеждна преграда за нарушителите“, каза зам.-министър Райчева. 

Тя подчерта, че от началото на 2021 година граничните полицаи са предотвратили четири пъти повече опити на граждани на трети страни да преминат незаконно на територията на Република България. Това е сравнение, направено със същия период на миналата година.

Със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков за конкретен съществен принос и висок професионализъм при изпълнението на служебните задачи - 12 служители на ГДГП са наградени с почетен знак на МВР:

I степен

Старши комисар Светослав Манолов, заместник-директор на Главна дирекция "Гранична полиция" и директор на дирекция "Противодействие на престъпността през държавната граница".

II степен

Комисар Иван Стоянов, впд директор на РДГП – Елхово.

Главен инспектор Димитър Димитров, началник на сектор "Оперативно-издирвателна дейност“ в РДГП - Елхово.

Комисар Росица Димитрова, началник на отдел "Противодействие на контрабандата и престъпността през държавната граница“.

С почетен знак на МВР III степен са наградени трима служители от сектор "Охрана на държавната граница“ в ГДГП –  инспектор Георги Георгиев, инспектор Красимир Янков, инспектор Анатоли Цветичов, и четирима служители от отдел "Противодействие на контрабандата и престъпността през държавната граница“ - главен инспектор Димитър Радев, инспектор Костадин Панчев, инспектор Шери Габов и инспектор Марин Делийски. Почетен знак на МВР III степен получава и главен инспектор Ивайло Тончев, началник-сектор "Специални тактически действия в РДГП – Елхово.

Анатолий Загоров от сектор "Реадмисия“ със заповед на главния секретар е награден с обявяване на благодарност и парична награда, още 6 гранични полицаи са наградени с писмена похвала.

С грамота са отличени 14 служители, работещи по ЗДСл.

Със заповед на директора на ГДГП главен комисар Деян Моллов 7 служители от Специализирания отряд за въздушно наблюдение получават парична награда, с писмена похвала са отличени 57 гранични полицаи.

Наградите на отличените служители бяха връчени от заместник-министрите на вътрешните работи Таня Райчева, Венцислав Катинов, Емил Ганчев, главния секретар на МВР гл.комисар Петър Тодоров и директора на ГД "Гранична полиция“ главен комисар Деян Моллов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: