Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Служебното правителство встъпи в длъжност
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:01 / 13.03.2013Коментари (0)1695
© Impact Press Group
Министър-председателят на служебното правителство Марин Райков обеща приемственост в сферите, които подалият оставка кабинет на ГЕРБ е постигнал успехи по време на церемонията по предаването на властта. Райков ги изброи - инфраструктурата, археологията, културата. Същевременно министър-председателят каза, че правителството ще търси резерви за "един по-социален подход" и за "очертаване на политика на доходите".

Бойко Борисов посъветва Марин Райков служебното правителство да не обръща внимание на критиките на опозицията в 41-ото Народно събрание.

"Ако Станишев имаше 250 000 работни места - защо да нямат правителство и от днес тези работни места щяха да бъдат разкривани. Щяха да вдигат доходите на хората. Нали имаха антикризисни мерки, план, каза Борисов. Последните пари, които взехме от резерва, ще ги върне Брюксел. За следващите поколения сме оставили модерна инфраструктура", каза Борисов.

"Не обръщайте внимание, правете това, което считате за правилно, това, което считате за мъдро. Те нямат правото да говорят", добави той.

Борисов каза още, че неговото правителство се е хвърлило да "прави всичко" в условията на тежка криза, при която "цели държави се разпадат". Той призна, че неговият кабинет не е успял да намери баланса и подчерта, че оставя финансово дисциплинирана държава и работеще европейски фондове.

"Вие показахте, че сте силен, а не силов политик", каза в отговор Марин Райков и подчерта, че Борисов е доказал привързаността на българската политическа класа към демократичните принципи.

След това Марин Райков представи с няколко думи министрите в новото правителство.

Той добави, че ще потърси контакт с политическите сили, представени в Народното събрание, за да се осъществи идеята за граждански борд, наблюдаващ изборите.

Ние сме надпартийно правителство, но не сме антипартийно правителство, каза още Марин Райков и подчерта, че освен сътрудничество с партиите, кабинетът ще се стреми и към сътрудничество с гражданското общество.

Служебното правителство е в състав:

Марин Райков - министър-председател и министър на външните работи. В момента е посланик на България във Франция. Бил е заместник-министър на външните работи в две правителства - на ОДС (1997 - 2001) и на ГЕРБ.

Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на регионалното развитие. Главен секретар на президента на Републиката.

Деяна Костадинова, вицепремиер и министър на труда и социалната политика. Секретар по социални политики, младежта и спорта в президентската администрация.

Илияна Цанова, вицепремиер по управление на средствата от Европейския съюз. Досега е работила в централата на ЕБВР в Лондон и заема позиция старши банкер в отдел "Общинска инфраструктура и околна среда". На 37 години.

Драгомир Йорданов, министър на правосъдието. От 1 април 2011 година е директор на Националния институт на правосъдието. На 45 години.

Проф. Иван Станков, министър на земеделието и храните. Ректор на Тракийския университет - Стара Загора.

Калин Христов, министър на финансите. Член на Управителния съвет на Българската народна банка и подуправител, ръководител на управление "Емисионно". На 42 години.

Кристиан Кръстев, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Досегашен заместник-минъстър. На 46 години.

Николай Милошев, министър на образованието, младежта и науката. Професор в Националния институт по геофизика, геодезия и география. На 53 години.

Проф. Николай Петров, министър на здравеопазването. Заместник началник по лечебно-диагностичната дейност на Военна болница-София. Началник Катедра по Aнестезиология, реанимация и интензивно лечение, при Военномедицинска академия - София. На 53 години.

Петя Първанова, министър на вътрешните работи. Директор на диирекция "Европейски съюз и международно сътрудничество" в МВР. На 52 години.

Петър Стойчев, министър на физическото възпитание и спорта. Състезател по плуване, многократен носител на Световната купа в маратонските дистанции. На 37 години.

Роман Василев, министър за развитие на електронното правителство. Член на Борда на директорите на Американската търговска камара в България с ресор "Корпоративна и социална отговорност". Член е на Борда на директорите на Индустриален клъстер "Електромобили" в България и на Борда на директорите, учредили "Аутомотив Клъстер България" през 2012 г. На 45 години.

Тодор Тагарев, министър на отбраната. Работи в Институт по информационни и комуникационни технологии като ръководител на секция "Информационни технологии в сигурността" и на Центъра по мениджмънт на сигурността и отбраната. На 52 години.

Владимир Пенев, министър на културата. Актьор - на 54 години.

Юлиан Попов, министър на околната среда и водите. Председател на Управителния съвет на Българското училище за политика "Димитър Паница". Председател е и на УС на фондация "Елизабет Костова" и е член на настоятелствата на Нов български университет и на Американския университет в България. На 53 години.

Асен Василев, министър на икономиката, енергетиката и туризма. Съосновател е и президент на Everbread - една от петте компании в света за ценообразуване на самолетни билети. Преподава в Софийския университет по международна програма.

Веднага след официалната церемония по встъпване в длъжност и полагане на клетвата отделните министри ще имат срещи със своите предходници в министерствата, където ще стане и конкретното предаване на властта.


Още по темата: общо новини по темата: 62
06.04.2013 »
16.03.2013 »
13.03.2013 »
13.03.2013 »
12.03.2013 »
12.03.2013 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Специализирани полицейски операции в страната
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: