Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
След проверка от КАТ, мнозина се изненадаха: Без такъв стикер могат да ви свалят номерата
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:10 / 09.04.2022Коментари (15)444
© Фейсбук
На интересна публикация във Фейсбук попадна Plovdiv24.bg. Водач на лек автомобил "Мерцедес", с пловдивска регистрация, е бил спрян за проверка в Родопите от служители на МВР.

Ето какво споделя шофьорът: "Село Търън. Проверка заверка пожарогасител и оборудване! Тази година поне успях да покажа стикера, че миналата го заверявах за нищо".

В коментарите под поста много потребители си признават, че не знаят за подобен стикер. "Стикер за пожарогасител? От 10+ години имам книжка, даже не знаех, че съществува такова нещо", напълно откровен е коментиращ публикацията, която е от вчера по обяд.

Какво казва законът?

Пожарогасителят в автомобила не само е задължителен – той трябва да е в годност и изправност. Също както колата, този уред подлежи на задължителен периодичен преглед, който се извършва в лицензиран сервиз. При него се поставя стикер, удостоверяващ премината проверка. Маркира се датата на извършеното обслужване и крайният срок за следващата проверка. Ако пътните полицаи установят при проверка, че уредът не е бил проверен, могат да спрат колата от движение.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А известно ли ви е и особено на нашите законодатели ,че в белите държави в Европа не се изисква такъв уред защото автомобилите са застраховани и най вече защото е ЖИВОТОЗАСТРАШАВАЩО да се гаси от непрофесионалист. Такова е обяснението на тамошните законотворци ! И наистина ако пострада човек при гасене застрахователя трябва да изплати много по голяма премия отколкото само за изгорелите ламарини. Всеки може да си носи по собствено усмотрение но не е задължително.
+4
 
 
Медицинското оборудване "аптечка" също има срок. Ако нещо от двете не е както трябва глобата е фиш за 20 лв. Не се свалят номера. Ако ти са загасени фаровете по време на движение глобата пак е 20 лв фиш.
+3
 
 
Колеги, при пожар в колата в 98% от случаите е от късо съединение! Първата работа е да откачите акумулатора!!!!! После гасенето е лесно!
+1
 
 
Миналата седмица купих нов пожарогасител 1 кг. за 23 лв. със заверка за 1 година. Ако занесете стар и само се провери, цената е около 8 лв. Големите прахови и водни (не са удобни за носене в кола) миналата година се заверяваха за 16 лв за 1 бр.
+2
 
 
Явно не сте гасили кола с тия пожарогасители :) . Преди 3 години на Тракия трима се опитахме да загасим един Опел, огъня в началото беше само под предния капак. Колата изгоря за 10 минути.
+3
 
 
А ако има манометър.,който е в зелена зона?
+3
 
 
Аз само да кажа за протокола вие вобще ако разчитате тези пожарогасители да изгасят нещо повече от огън за пикник се заблуждавате много. тествано!
+4
 
 
Не можах да разбера от какво се изненадаха мнозината! Естествено, че трябва да се проверяват и то коректно! Все гледате да минете метър! Плюс това стикерът се залепя на пожарогасителя след проверка. Не се носи отделно!
-1
 
 
Преди 2 год до НАП едно дребно от Стамболийски ми взе 20 лв че не е проверен Но до тук 25 са нови но въпреки това на ежедневната кола е от 1973 и нямам намерение да го сменям.Същото е положението и с аптечката и апарата за изкуствено дишане
+5
 
 
Прахът в пожарогасителя след една година се сляга,и ако не дай си боже се наложи да го ползвате, няма ефект. Затова е хубаво този стикер да не е проформа, а реално извършен преглед .
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: