Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Скок в цените и на частните уроци. Колко струва допълнителната подготовка на детето ни?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:06 / 11.04.2022Коментари (0)224
©
Ръст в търсенето и по-високи цени при частните уроци. Това отчитат образователните школи на прага на матурите. Заради онлайн обучението  все повече родители и ученици търсят варианти за допълнителни знания. Най-сериозно е търсенето на частни уроци сред учениците от 7, 10 и 12 клас, на които в края на учебната година им предстоят матури и изпити за външно оценяване. Поне половината родители смятат допълнителната подготовка за задължителна, за да бъде прието детето им в желаното училище, показва проучване сред 400 български родители, учители и ученици. През последните две години на пандемия частните уроци са поскъпнали с между 20 и 50 %, показват офертите в образователните школи. Индивидуалните уроци вървят средно между 30-50 лв./час, а разходите в школа варират между 1000-1500 лв./годишно.

За Мартин Стоянов това е най-важната година в клас. Само след месец му предстои матура, а от оценката от нея ще зависи къде и как ще продължи образованието си след 12 клас. Уроците в училище обаче не се оказват достатъчни, за да се справи с изпитите, смята зрелостникът. И затова през последните месеци залага на допълнителна подготовка в частна школа.  

"Заложените часове по учебна програма са по-малко от необходимото. Материалът в училище не се изучава така обширно и не се обяснява толкова добре, а индивидуалното обучение е нещо, което аз предпочитам", твърди ученикът в 12 клас Мартин Стоянов пред Нова телевизия. 

На прага на изпитите след 7-и и 12-и клас, интересът към частните уроци расте, отчитат и в образователните школи. Най-вече при кандидат-гимназистите. Някои от школите дори организират интензивни курсове буквално месец преди матурите и външното оценяване. 

"Там напрежението е по-високо и от страна на родители и от страна на ученици; при зрелостниците – те могат да започнат и една самоподготовка в къщи. Организираме пробни матури тук, а също и подготвяме и самите кандидат-гимназисти за пробните матури, които се организират в училищата. Много от учениците усещат несигурност в знанията си, които са получили при онлайн обучението", заяви Таня Тодорова – управител на школа за частни уроци.

След повече от две години редуване на уроци пред екрана и уроци в класната стая – за Мартин справянето с материала за матурата става още по-трудно. И усеща пропуски в подготовката по български език.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: