Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Сдружение "Тук-Там": Нашата мисия е да помагаме на младите хора
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:11 / 14.06.2023Коментари (0)152
© Фокус
През 8-те издания на Фондът "Иди, учи и се върни“ сме подкрепили 52 стипендианти със стипендии в размер над 0.5 млн. лева. Това каза в предаването "Човекът на фокус" на Радио "Фокус" Десислава Манова – продуктов специалист от Сдружение "Тук-Там".

На 13-ти юни в приятната атмосфера на Ботаническата градина Сдружение "Тук-Там" обяви своите нови стипендианти – 10 на брой, "страхотно талантливи младежи, които общо подкрепихме тази година със стипендии на стойност 95 000 лева“.

Лили Мерджанова – експерт комуникации на "Тук-Там“ сподели какви са целите на сдружението: "Нашата мисия е да помагаме на младите хора, защото силно вярваме, че те заслужават повече възможности и повече шансове за успех и по-добри модели пред себе си.“

Общността "Тук-Там Дарителски Клуб“ се състои от българи от цял свят, които с месечно дарение допринасят за това да може да се реализира този фонд за стипендии и каузата на "Тук-Там“ изобщо да съществува, сподели още Лили Мерджанова, като обясни, че "освен месечните дарения, всяка година има и компании, които ни подкрепят. Благодарение на тях ние можем да дадем и специализирани стипендии“.

"Тази година имахме 3 вида специализирани стипендии: едната за устойчиво развитие, за инженерство и третата за т.нар. професии на бъдещето,“ допълни още Десислава Манова, като допълни, че тази година благодарение на даренията на компаниите тази година специализираните стипендии са за 5 талантливи български студента.

След награждаването на тазгодишните стипендианти издание на "Тук-Там“ продължи с благотворителен търг с различни събития, разказа още Десислава Манова, "Като сумата, която събрахме, беше 100 000 лева, което е абсолютно похвално за всички наши съмишленици, защото това означава, че хората разпознават колко важна е каузата.“

Лили Мерджанова сподели за развитието на инициативата Buddy, чиято идея е да даде приятелство и ценна подкрепа от опитни професионалисти на млади хора, които търсят своята първа и/или мечтана работа: "Вече имаме над 600 младежи в платформата, които търсят подкрепа, и над 1000 човека, които пък са готови да дадат тази подкрепа, опитни професионалисти. Тези Buddy се развиват, получават много позитивна обратна връзка. Тази есен ще посетим пак много университети в цяла България, като се опитаме да се срещнем с възможно най-много младежи да им представяме тази възможност.“

На тазгодишното издание на "Тук-Там Кошер“ на 19 септември в Интер Експо Център новото е, че ще има две тематични зали, като едната зала е насочена към бизнес и технологиите, и втората, на креативните индустрии. "Очакваме отново над 100 компании български и международни, които ще дойдат с екипите си, за да може участниците да се запознаят на живо с тях и възможностите за кариерна реализация,“ разказа още Лили Мерджанова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: