Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Саудитска компания влиза на родния телекомуникационен пазар
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:10 / 24.05.2023Коментари (0)553
© Министерство на икономиката
Най-голямата саудитска инвестиция в България се очаква да стартира до седмици. Това стана ясно по време на среща между министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов с Мохамад Алхакбани, главен изпълнителен директор на саудитската компания "Tawal" и представители на неговия управленски екип, съобщават от икономическото ведомство.

Те са в процес на закупуване на 100% от пасивната инфраструктура на мобилните мрежи у нас на Виваком България, които към момента се управляват от United Group.

"През последните месеци имаме изключително интензивни контакти на държавно ниво между България и Кралство Саудитска Арабия и виждаме първите резултати в инвестициите“, каза министър Никола Стоянов. По думите му той е пътувал два пъти до Рияд през последните месеци, а на посещение в страната ни е посрещнал и министъра на икономиката и планирането на Саудитска Арабия. "Неколкократно подчертахме, че е въпрос на време тези добри контакти да дадат отражение и в икономиката и се радвам, че виждаме първите конкретни резултати“, подчерта икономическият министър.

Мохамад Алхакбани представи плановете на ръководената от него компания. Тя е в процес на закупуване на инфраструктурата на българския телеком, като заедно с него ще придобият и собственост в Словения и Хърватска. "Планираме поетапно разширение в Европа, а плановете ни са да ситуираме регионален хъб тук – в София“, обясни той. По думите му компанията му се надява да бъде и сред тези предпоставки, които да накарат повече българи да се върнат от чужбина с условията за работа, които могат да им предложат.

"Усилията ни като правителство са насочени именно към привличане на инвестиции с висока добавена стойност. Един от най-бързо развиващите се сектори у нас е този на информационните и комуникационни технологии, а за неговия бъдещ растеж е ключова свързаността“, каза още Никола Стоянов и изрази задоволство, че компания с амбиции за развитие на тази инфраструктура стъпва в България.

По време на срещата стана ясно, че общата сума на сделката за инфраструктурата в България, Словения и Хърватска възлиза на 1,2 млрд. евро. Все още се изчакват детайлите колко от тях са за мрежата в България, но със сигурност това ще бъде най-голямата единична саудитска инвестиция у нас.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: