Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
С тържествена церемония изпратиха контингент от Въоръжените сили в Косово
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 19:41 / 21.03.2024Коментари (0)907
©
С тържествена церемония контингент от Въоръжените сили бе изпратен за участие в стабилизиращите сили на НАТО в Косово, съобщиха от Министерството на отбраната.

"Уверени сме, че вие достойно ще изпълните своите задачи като участници в Регионално командване "Запад“ в операцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово. Помнете, че вие представлявате пред нашите съюзници не само Втора механизирана бригада, не само Сухопътните войски на Република България, не само Въоръжените сили. В очите на нашите партньори вие сте представители на България. Това е високоотговорна задача – да докажете за пореден път, че страната ни е надежден, стабилен и предвидим партньор“, заяви заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов на церемонията в град Ямбол по изпращане на военнослужещи от маневрена рота за участие в състава на Регионално командване "Запад" в стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR).

"В последните 24 години чрез своите военни контингенти в региона България демонстрира неотклонната си политика за поддържане на мира и стабилността“, подчерта генерал-лейтенант Попов. Той бе категоричен, че с успешната си сертификация заминаващият контингент е показал, че има необходимата подготовка и способности да изпълнява планираните задачи. "Искам да ви пожелая успех в мисията. Знаете, че в такива условия обстановката може да се промени за по-малко от 24 часа. Работете в екип“, обърна се заместник-началникът на отбраната към българските военнослужещи.

Генерал-лейтенант Попов връчи на контингента икона на Св. Георги Победоносец от името на министъра на отбраната. В състава на формированието са включени около 100 военнослужещи, основно от 2-ра Тунджанска механизирана бригада от състава на Сухопътните войски, както и личен състав от Съвместното командване на силите, Мобилната КИС и Военномедицинска академия.

Помощник-национален командир на контингента е майор Светлин Симеонов от управлението на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, а командир на ротата за охрана е старши лейтенант Слави Славчев от 38-ми механизиран батальон на бригадата.

На церемонията присъстваха генерал-майор Деян Дешков – командир на Сухопътните войски, флотилен адмирал Галин Манев – началник на щаба на Съвместното командване на силите, бригаден генерал Станимир Христов – командир на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, полковник Мариано Скандура - командир на Многонационалната бойна група на НАТО в България, представители на местната власт и държавната власт.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: