Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Районният съд в Дупница постанови арест за прокурорския син от Перник
Автор: Венцислав Илчев 20:33 / 27.10.2023Коментари (0)333
©
Районният съд в Дупница постанови арест за прокурорския син от Перник, предаде репортер на "Фокус“. Постановената мярка е за неотклонение ,,Задържане под стража", по отношение на 20- годишен мъж от Перник, привлечени от Софийска районна прокуратура като обвиняем за закана за убийство към момиче, с което са имали интимна връзка . С определение на ВКС, прекратеното пред Районния съд – Перник дело е изпратено за разглеждане на Районен съд – Дупница. Съдът,  под председателството на съдия Маргарита Алексиева уважи искането на прокуратурата за вземане на най- тежката мярка за неотклонение по отношение на младежа.

Налице е обосновано подозрение, че обвиняемият е съпричастен към посоченото престъпление, извършено с 4 отделни деяния, предвид събраните към момента гласни и писмени доказателства, както и направените експертизи. Налице е и реална опасност от извършване на престъпление. Първото деяние от продължаваното престъпление и извършено, непосредствено след вземането на мярка за неотклонение "Домашен арест“, по дело на Софийски районен съд и към момента наказателното производство е в съдебна фаза. Второто и третото деяние са извършени, докато обвиняемият е с мярка "Задържане под стража“, а четвъртото е извършено след като на младият мъж е наложена мярка "Домашен арест“, по същото НОХД на СРС. Третото и четвъртото деяние са извършени, след като обвиняемият е бил осъден за друго престъпление против личността, а именно – за причиняване на средна телесна повреда, след като Районен съд - Бургас е одобрил внесено споразумение.

На 14 септември 2023 година, на пострадалата е осигурена лична, физическа охрана, с постановление на прокурор от Софийска районна прокуратура. Към настоящия момент срещу мъжът има други две висящи досъдебни производства, това определя обвиняемият като личност с висока степен на обществена опасност, пише в мотивите на съдия Алексиева. Съдът отхвърля като неоснователни възраженията на защитата, в това число и това, че обвиняемият е с мярка за неотклонение "Домашен арест" по дело на Софийски районен съд. Съгласно НПК, тази мярка може да се измени по всяко време на съдебното производство.

Определението на Районен съд – Дупница, с което по отношение на В. М. от Перник е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража" може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест, в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

Още по темата: общо новини по темата: 62
22.03.2024 »
24.02.2024 »
20.02.2024 »
26.01.2024 »
14.12.2023 »
14.12.2023 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: