Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Работодателските организации с отворено писмо до премиера - искат незабавна среща
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:01 / 04.01.2022Коментари (0)367
©
Работодателските организации изпратиха отворено писмо до премиера Кирил Петков и до вицепремиера и министър на финансите Асен Василев. За пореден път, те настояват за среща с правителството, на която да бъдат начертани конкретни мерки за справяне с кризата, породена от непрекъснатото покачване на цената на електроенергията и на природния газ за небитовите потребители.

В писмото се казва:

"Много пъти вече представителните организации на работодателите на национално равнище изпращат искания до Вас за среща, по време на която да обсъдим действени решения за преодоляване на кризата - около цената на електроенергията и на цената на природния газ за небитовите потребители, която става все по-драматична и заплашва българските предприятия със спиране на работа, загуба на работни места, сериозен ръст на цените вместо на доходите и масово обедняване. За съжаление, нямаме нито отговор, нито насрочена среща.

Многократно предупредихме, че предложените мерки от страна на правителството не са работещи на фона на ситуацията с цената на природния газ и електрическата енергия в конкурентни на България икономики. Схемата за компенсиране на разходите на небитовите потребители за използваната от тях електрическа енергия с таван в размер на 30% от действителната пазарна цена обезсмисля заявлението, че ще бъдат компенсирани 75% от разликата между действителната пазарна цена за м. юли т. г. (185,59 лв./MWh) и действителната пазарна цена за съответния месец при цени над 300 лева. При цена 800 лева например, каквато среднодневна цена вече сме имали, компенсацията ще се ограничи до 240 лева, а ще останат ефективно за плащане невъзможните 560 лева за мегаватчас. При такава картина много първоешелонни и структуроопределящи предприятия ще ограничат и поетапно спрат работа.

С настоящето писмо към Вас се обръщат за пореден път всички национално представителни работодателски организации с настояване за организиране на незабавна среща с Вас, на която в спешен порядък да се изясни възникналата крайно опасна за икономиката и социалния мир ситуация.

Призоваваме Ви за максимална бързина, концентрация и съгласуваност в действията на държавните институции в незабавен и конструктивен диалог с нас, тъй като вярваме, че само по този начин може да бъдат намерени решения. Ние не искаме да водим диалог през медиите".

Още по темата: общо новини по темата: 306
14.07.2022 »
01.07.2022 »
01.07.2022 »
20.04.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
предишна страница [ 1/51 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
Абитуриентски балове 2024
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: