Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пътят с кола до гръцкото море по-евтин, отколкото този до родното Черноморие
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:37 / 22.05.2015Коментари (6)373
©
Пътят с кола до гръцкото море ще ни излезе по-евтино, отколкото този до родното Черноморие. При сегашните стойности на бензина и дизела ще се наложи да отделим около 130 лв. в двете посоки, докато до нашия бряг ще са нужни близо 170 лв., показа проверка на "Монитор".

Още по-изгодно ще ни излезе пътуването до морето в южната съседка, ако возилото ни е на газ. Само с около 55 лв. може да стигнем от София до Кавала и обратно при настоящата цена на синьото гориво. Малко над 60 лв. ще са необходими, за да се напълни резервоарът за двупосочното пътуване между столицата и Бургас. Освен това отиването на ваканция в морската ни столица ще е по-скъпо дори от пътуването до Бургас с между 10 и 20 лв., каквото и гориво да използваме. Повече пари ще трябва да отделим, ако сме решили да почиваме на Тасос. За разстоянието между София и острова и обратно ще са ни нужни около 70 лв. за синьо гориво и около 160 лв. за бензин и дизел.

Ако си изберем дестинация още по на юг, трябва да предвидим още по-голям бюджет за резервоар до горе. За да отидем до Крит ще са ни нужни близо 200 лв. за газ, и около над два пъти повече за бензин и дизел.

Преди да тръгнем за ваканция в Гърция обаче трябва да отделим още 9 лв., без значение каква дестинация сме си избрали. Те са за новия талон на автомобила, който трябва да бъде изваден. Старите обаче също запазват валидността си.

Отпечатването на новите регистрационни документи вече започна, като в него се съдържат повече данни за превозното средство. Ако пътуваме в южната ни съседка с нередовни документи глобата може да достигне до 8000 евро.

Освен това повече пари ще ни трябват, ако почивката ни е в разгара на лятото. Причината е, че през юли и август може да има поскъпване на горивата. Цените може да варират с 3-4 стотинки повече или по-малко от тези сега, прогнозира Андрей Делчев, изпълнителен директор на Българска петролна и газова асоциация. Ръстът в този период е в резултат на най-голямо търсене, което води и до сезонното поскъпване, обяснява експертът. И уточнява, че това са прогнози, ако няма сътресения в стойностите на петрола в световен план. В момента курсът на черното злато е балансиран и очакванията са той да остане такъв и в следващите месеци, като промени от 3-4 долара не оказват влияние на крайните цени за потребителите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+7
 
 
До Тасос защо не са предвидени и таксите за ферибота. От Керамоти - 16 евро за автомобил и по 3,50 евро на човек. Определено няма да почивам в БГ, но данните които са посочени не са верни. На Тасос е страхотно!
+13
 
 
Какво значи ще ''ни'' излезе? София цяла България ли е ? На нас от Бургас не ни излиза нищо до морето, на варненци също, на Стара Загора и Велико Търново също им е близо. После да сме били обединени бля бля освен София друго не ви вълнува
+5
 
 
Мдааа и това само да отидеш и да видиш, а за папкане - цени като у нас, но в ЕВРО и тогава къде му излиза сметката. За еднодневна разходка - ОК, за повече или трябва да напълниш джоба с Евро или по "байганьовски" да заредиш провизии.
Aнонимен
на 22.05.2015 г.
+8
 
 
А 7евро на посока магистрална такса защо не ги казвате?
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Бюджет 2024
Хороскоп за деня
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: