Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Прокуратурата с ужасяващи подробности за бебето, което бе открито мъртво в контейнер
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:19 / 29.03.2022Коментари (0)269
©
Прокуратурата изяснява има ли данни за престъпление в случая с намерения труп на бебе в контейнер за боклук в центъра на Димитровград. Образуваното досъдебно производство е за причиняване на смърт на новородено от неговата майка при раждане или непосредствено след това. Това съобщи на брифинг прокурор Лилия Торньова от Районна прокурата в Хасково.

"Образуваното досъдебно производство тепърва ще изяснява налице ли е престъпление. То е в много ранен етап и тепърва предстои установяване на много съществени обстоятелства в това число и дали изобщо е налице състав на престъпление", посочи прокурор Торньова, предаде Дарик Радио.

"Предстои назначаване на множество експертизи, защото те ще ни дадат отговор на какъв етап от развитие е бил плодът, дали става въпрос за новородено или за мъртвороден плод- в такъв случай не би било налице престъпление", коментира прокурор още прокурор Торньова. Все още не е извършена и назначената аутопсия. Очаква се резултатът от нея да даде отговор на част от въпросите и дали 21-годишната майка Яница ще бъде подведена под отговорност. 

Вчера тя бе задържана до 24 часа, след като в ранния следобед на тел. 112 е подаден сигнал от граждани, забелязали труп на бебе в контейнер за смет. Той бил в платнена торба, поставен в метален кош за отпадъци зад фитнеса на партера в някогашния магазин "Детски свят" на бул. "Раковски" в Димитровград.

21-годишната Яница е родом от с. Радецки, община Нова Загора. В Димитровград живеела под наем в централната част на града, заедно с двете си близначета- момчета на по 2.5 г. При задържането й вчера те са били предадени на социалната служба и настанени при приемно семейство. Няма данни децата да са били недохранени и неглижирани.

Яница има още две сестри и са отраснали в ЦНСТ. Майка им от години е в чужбина. В Димитровград живеел пастрокът им. Той раказал, че тя е криела бременноста си. Имала приятел от Старозагорско, който не живеел постоянно с нея. Вчера подал сигнал до "Спешна помощ", след като Яница се затворила в банята, видял кръв и се уплашил. Тя обаче, отказала медицински преглед и линейката, а приятелят й си заминал, разказват съседи. 

Очаква се по-късно днес да стане ясно дали прокуратурата ще я остави в ареста за още до 72 ч. или ще бъде освободена, за да се грижи за близнаците. 

Последният подобен случай в региона бе в димитровградското с. Сталево през януари 2016 г., когато млада жена, майка на още две момчета, роди в дома си и изхвърли бебето в чувал зад пристройка в двора. По делото бе доказано, че то е родено доносено и живо. Районният съд в Димитровград постанови 2 години затвор за майката. Тя обаче обжалва и Хасковският окръжен съд през 2018 г. я остави на свобода. През 2020 г. социалните й върнаха по-малкото от двете момчета, за което тя се грижи, а по-голямото продължава да е в приемно семейство.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: