Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Прокуратурата с ужасяващи подробности за бебето, което бе открито мъртво в контейнер
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:19 / 29.03.2022Коментари (0)264
©
Прокуратурата изяснява има ли данни за престъпление в случая с намерения труп на бебе в контейнер за боклук в центъра на Димитровград. Образуваното досъдебно производство е за причиняване на смърт на новородено от неговата майка при раждане или непосредствено след това. Това съобщи на брифинг прокурор Лилия Торньова от Районна прокурата в Хасково.

"Образуваното досъдебно производство тепърва ще изяснява налице ли е престъпление. То е в много ранен етап и тепърва предстои установяване на много съществени обстоятелства в това число и дали изобщо е налице състав на престъпление", посочи прокурор Торньова, предаде Дарик Радио.

"Предстои назначаване на множество експертизи, защото те ще ни дадат отговор на какъв етап от развитие е бил плодът, дали става въпрос за новородено или за мъртвороден плод- в такъв случай не би било налице престъпление", коментира прокурор още прокурор Торньова. Все още не е извършена и назначената аутопсия. Очаква се резултатът от нея да даде отговор на част от въпросите и дали 21-годишната майка Яница ще бъде подведена под отговорност. 

Вчера тя бе задържана до 24 часа, след като в ранния следобед на тел. 112 е подаден сигнал от граждани, забелязали труп на бебе в контейнер за смет. Той бил в платнена торба, поставен в метален кош за отпадъци зад фитнеса на партера в някогашния магазин "Детски свят" на бул. "Раковски" в Димитровград.

21-годишната Яница е родом от с. Радецки, община Нова Загора. В Димитровград живеела под наем в централната част на града, заедно с двете си близначета- момчета на по 2.5 г. При задържането й вчера те са били предадени на социалната служба и настанени при приемно семейство. Няма данни децата да са били недохранени и неглижирани.

Яница има още две сестри и са отраснали в ЦНСТ. Майка им от години е в чужбина. В Димитровград живеел пастрокът им. Той раказал, че тя е криела бременноста си. Имала приятел от Старозагорско, който не живеел постоянно с нея. Вчера подал сигнал до "Спешна помощ", след като Яница се затворила в банята, видял кръв и се уплашил. Тя обаче, отказала медицински преглед и линейката, а приятелят й си заминал, разказват съседи. 

Очаква се по-късно днес да стане ясно дали прокуратурата ще я остави в ареста за още до 72 ч. или ще бъде освободена, за да се грижи за близнаците. 

Последният подобен случай в региона бе в димитровградското с. Сталево през януари 2016 г., когато млада жена, майка на още две момчета, роди в дома си и изхвърли бебето в чувал зад пристройка в двора. По делото бе доказано, че то е родено доносено и живо. Районният съд в Димитровград постанови 2 години затвор за майката. Тя обаче обжалва и Хасковският окръжен съд през 2018 г. я остави на свобода. През 2020 г. социалните й върнаха по-малкото от двете момчета, за което тя се грижи, а по-голямото продължава да е в приемно семейство.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Влизането на България в Шенген
Грипна епидемия обхвана страната
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: