Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проф. Радулов за инцидента с Гешев: Като че ли заместник главният прокурор беше готов с изявление веднага 
Автор: Йоланда Пелова 17:11 / 02.05.2023Коментари (0)311
©
Поразен съм, че заместник главният прокурор веднага определи станалото с Гешев като атентат, извършен от професионалисти. Това заяви в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и бивш секретар на МВР. 



"Такива неща се казват, когато експертите криминалисти извършват огледа, дадат своите заключения, направят се необходимите експертизи. Като че ли заместник главният прокурор беше готов с това изявление веднага след като се е случил инцидентът", коментира проф. Радулов.

Той направи паралел с атентата в Сарафово: "Иначе това, което мен лично ме притесни, беше голямата прилика на начина, по който се разследва атентата в Сарафово: не навреме обезпечено мястото около събитието, разхождат се разни хора, не е ясно какви, някакви чуждестранни експерти, които не е ясно в каква форма и по каква причина присъстват на следствени мероприятия. Не е ясно, никой не казва име, за да знаем израелски експерт ли е, или е някакво внушение, или някакво случайно минаващ израелец, който е на почивка някъде там. Също така някакви хора се разхождат с лопати, не са облечени в съответните костюми".

Според него всичко това изглежда като непрофесионално и от двете страни: "И от страна на този, който е извършил така наречения "атентат“, защото не съм сигурен, че това е атентат, и от страна на разследващите. Така че прибързаните заключения за това дали е атентат, дали е професионално или аматьорски извършено могат само да накарат хората, които и без това имат съмнения в това, което се е случило, въобще да не вярват на официалните власти".

Проф. Николай Радулов попита в такива случаи кой има интерес. "И очевидно е, че безкрайно многото обвиняеми, които са се подписали споразумения с Гешев в битието му на прокурор, едва ли имат нещо срещу сегашния главен прокурор. Тези олигарси, за които се споменаваше в предишни брифинги на прокуратурата, за които се разказваше как се готвят държавни преврати, също са далече от това, и едва ли биха се захванали с това по такъв начин да героизират г-н Гешев. Рано е да си каже, но аз мисля, че най-накрая ще излезе някаква битова случка, която при това не е насочена към главния прокурор".

Още по темата: общо новини по темата: 84
26.12.2023 »
22.12.2023 »
19.12.2023 »
20.05.2023 »
20.05.2023 »
18.05.2023 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Закупуване на самолети F-16
България в еврозоната
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: