Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проф. Мутафчийски: 90% от пациентите във ВМА са неваксинирани и все по- често хората признават, че са с фалшив сертификат
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:26 / 01.12.2021Коментари (22)868
© БНТ
Европа вероятно няма да остане безучастна към ниските нива на ваксинация у нас. Това коментира в "Денят започва" проф. Венцислав Мутафчийски, директор на ВМА.

Според него въпреки правата на свободно придвижване на гражданите, е много възможно да се наложат рестрикции към България или най-малкото да се посъветват гражданите на другите държави да избягват пътуванията до нашата страна.

До 2-3 седмици очаквам да получим достатъчно данни по въпросите, които ни интересуват за Омикрон варианта – дали новият щам заобикаля имунитета, дали протича по-тежко, как се влияе от ваксините.

Според него каквото и да се говори за Омикрон варианта в момента, е спекулативно. Новият щам е с над 50 мутации, от които 30 са в шипчестия протеин. Това е вариантът с най-много мутации досега. Невинаги обаче мутациите се означават, че щамът е по-лош.

Над 90% от COVID-пациентите във ВМА са неваксинирани, отчете генерал Мутафчийски. По думите му все по-често се случва пациент да си признае, че си е извадил фалшив сертификат, когато състоянието му се влоши.

Масовата ваксинация на милиарди хора по целия свят е доказателство, че ваксините срещу COVID са безопасни, коментира проф. Мутафчийски. Той изтъкна още, че ваксинирането на толкова много хора е безпрецедентно и доказва, че имунизациите са безопасни.

Мутафчийски призова хората да не се вслушват в съветите да не се ваксинират заради придружаващи заболявания.

"Хора, когато ви кажат да не се ваксинирате заради много придружаващи заболявания, това е пълна лъжа. Многото придружаващи заболявания са първа индикация за имунизация." - изтъкна Мутафчийски

ВМА е създадена като болница за екстремни ситуации – такава е философията на съществуването й, така че се справяме и с настоящата ситуация.

Към момента във ВМА няма свободни интензивни легла. От лечебното заведение дават информация към "Бърза помощ" за заетоста на леглата на всеки три часа.

За да се разкрият 2 COVID-клиники, трябва да закрием три други, допълни Мутафчийски.

Във всички клиники, които се реновират във ВМА, се взима предвид инсталирането на системи за подаване на медицински кислород. Внедрена е и система за алармиране при прекалено голямо насищане с кислород в болничните стаи, за да се предотврати опасност от пожари и експлозии.

Още по темата: общо новини по темата: 11865
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.12.2021 г.
-1
 
 
Този плешив тъпак няма ли да иде при другарчето си Кунчев. Изроди продажни, невежи мошеници. Заради китайската настинка съсипаха света такива измекяри.
+1
 
 
Смее ви се цял свят заради ниския процент ваксинирани, но най вече на ниския ви интелект! Защо не вярвате на хората, които са запознати в детайли с ваксината и начина по който тя работи? С какво сте по-добри или знаете повече от хора като генерала?? Много сте добри в оплюването, злобеенето към хора посветили живота си на медицината! Спрете се , опомнете се и показвайте малко повече ТОЛЕРАНТНОСТ и УВАЖЕНИЕ
-1
 
 
"Масовата ваксинация на милиарди хора по целия свят е доказателство, че ваксините срещу COVID са безопасни, коментира проф. Мутафчийски." - Ха-ха, това малко прозвуча като "Пушенето от страна на милиарди хора по целия свят е доказателство, че цигарите са безопасни". Това, че нещо погълнато от организма ти не те убива на първия месец или на първата година, въобще не значи, че няма опасни последствия в дългосрочен план!
+1
 
 
@Garule: "Лъжа N:1 при 70% ваксинирани вирусът ще спре" - НИКОГА не е казвано, че ще спре, а че ЩЕ СЕ ОГРАНИЧИ, което а ФАКТ, за да спре ти трябва 96-99%. "Лъжа N:2 ваксините ще защитават на 92%" - ЧЕ това си е факт, 90% са неваксиниранште, които са починали и над 90% са без ваксина в болница и то в България, страната с най-много фалшиво ваксинирани!!! "Лъжа N:4 ваксинираните няма да боледуват тежко." - да, това си е факт, пак виж статистиките за болници и умрели дори в България. "Лъжа N:5 ваксинацията ще е доброволна." - Някой да те е задължил???? Доброволна е! "Лъжа N:6 няма да се издава сертификат на ваксинираните." - Еми, ако се ваксинират 99% няма да има, ама заради такива като теб са нужни. "Лъжа N:7 ваксината ще само еднократна ." - Това във ФБ ли го чете??? НИКОГА не е казвано, че ще е еднократна! Даже още първите тестове са с 2 дози....Отделно рядко ваксините са еднодозови, повечето са мултидозови, ваксината против тетанус е на всеки 10 години и даже на много хора им е малко...НЕ разбирам, от къде ги изравяте тези лъжи....от ФБ? Аааа да от сериозни авторитети по ТВ-то лЕ???
на 01.12.2021 г.
-4
 
 
Абе в цяла - София само ВМА , съществува..., а да не говорим за провинцията. А този "генерал" трябва да бъде съден за масово измиране на хора. От както започна вируса нищо , ама нищо от това , което се горовереше от него не се случи. Защо като се видя , че нещата не се влошиха не пуснаха в план да преоборудват Арена Армеец в полева болница , какво стана с "имаме достатъчно" и прочиа лъжа , след лъжа... И защо но трябва трета , четвърта ,..., n-та доза . Някак си малко ми звучи - първите три са безплатни , но всяка следваща... Но дори да си останат безплатни , какво ще се случи , ако изведнъж се случи недостиг на ваксини - всички ваксинирани ще зомбират за дозата , а тези които не получат просто ще пукнат ....
+2
 
 
Лъжа N:1 при 70% ваксинирани вирусът ще спре . Лъжа N:2 ваксините ще защитават на 92% . Лъжа N:3 ваксинираните няма да разнасят вируса. Лъжа N:4 ваксинираните няма да боледуват тежко. Лъжа N:5 ваксинацията ще е доброволна. Лъжа N:6 няма да се издава сертификат на ваксинираните. Лъжа N:7 ваксината ще само еднократна .
-2
 
 
Остава сега северен и южен Судан, Мозамбик, Гватемала, Буркина Фасо, ЦАР, Суринам, Непал, Панама и те да НЕ останат БЕЗУЧАСТНИ към ваксинацията в България..... и вече това ще е края..... А ти БЕЗУЧАСТЕН ли си към магистрала СТРУМА, която твоя вожд е пуснал без акт 16.....ХАХАХА..... Долен мръсен ПЛЕШИВ бандит
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: