Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Политолог: Сегашното статукво ще продължи без коалиционно споразумение
Автор: Йоланда Пелова 17:45 / 06.03.2024Коментари (0)657
©
Разиграва се политически театър и се спазват обещания - двете твърдения са правилни. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" политологът Георги Киряков.

"Разиграва се политически театър, защото и двете политически сили ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС нямат особено желание да скрепят тази неявна коалиция с някаква договореност. Нито меморандума успя да привлече някакво особено политическо внимание, освен медийно. Нито предложението за коалиционно споразумение, което успя да постигне същата цел", обърна внимание Киряков.

По думите му това, което липсва на първо място на двата документа е време: "Първо време и второ, тези два документа трябваше да са резултат от дълготрайни преговори, а не от едностранно решение, че това е много точния момент, най-точният момент и че това е най-доброто, което може да бъде предложено. Трябваше двете политически сили да излязат и да кажат “Нужен е еди какъв си документ - меморандум или коалиционо споразумение, сядаме да преговаряме за това нещо. И накрая излизаме с общ документ. Това представяне от една страна на меморандум, от друга страна на коалиционно споразумение е част от този политически театър. А защо е важна втората част, защото по джентълменско споразумение, нямаше коалиционно споразумение, трябваше на 6 март да се подаде оставка на правителството и това беше изпълнено", коментира Киряков.

Според политолога Борисов и ПП-ДБ ще продължат сегашното статукво, но без коалиционно споразумение: "Ще продължи това не коалиционно мнозинство да съществува и да крепи следващ кабинет, защото този вече е в оставка.

Георги Киряков изтъкна, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ демонстрират желание за коалиция, а поведението им показва точно обратното: "Не желаят да се продължи линията на нормализация в българската политика. Едно управление да бъде основано на ясна принципна основа, с ясно разписани приоритети. Не казани в медиите, не декларирани от парламентарната трибуна, не разписвани в кабинетите на политическите лидери на партиите. А ясно споразумение, което да бъде буквално представено на българското общество във всичките си параметри и детайли. Такова нещо аз не виждам и няма как в рамките на два дни събота и неделя, ако са решили в понеделник да подновят кабинета, това да бъде постигнато".

Още по темата: общо новини по темата: 1541
29.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
07.04.2024 »
05.04.2024 »
предишна страница [ 1/257 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2023 г.
Опасна борова процесионка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: