Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Почина хирургът и бивш депутат д-р Димитър Игнатов
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:18 / 31.03.2022Коментари (0)247
©
На 81 години почина хирургът и бивш депутат д-р Димитър Игнатов. За кончината му съобщиха неговите близки и Българският лекарски съюз (БЛС). 

БЛС изказа своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на многоуважавания лекар и приятел - д-р Димитър Игнатов, почетен председател на Съсловната организация и един инициаторите за нейното възстановяване преди 32 години.

"С огромна болка и прискърбие посрещнахме новината за смъртта на нашия колега. Напусна ни изключителен лекар, човек и деец. Човек с широка душа и сърце, който винаги е отстоявал интересите на лекарското съсловие, с ясното убеждение, че са интереси на цялото общество", посочи от лекарския съюз. 

"Д-р Димитър Игнатов е роден на 1 декември 1940 г. Хирург по специалност, човек с активна гражданска позиция. Д-р Игнатов е един от възродителите на Български лекарски съюз. През 1992 година е избран за председател на Съсловната организация и е начело на БЛС 10 години. По-късно е удостоен със званието почетен председател на Български лекарски съюз.  През миналата година в навечерието на Деня на българския лекар – 19 октомври  и по повод 120-тата годишнина от създаването на Български лекарски съюз, д-р Игнатов получи специално изработена статуетка и грамота от Съсловната организация – Възродител на БЛС.  Отдадеността, човечността и любовта му към съсловието остават трайна следа в нашето съзнание и ще продължат да бъдат пример за нас! Управителният съвет на БЛС изказва своите най-искрени и дълбоки съболезнования към семейството и близките на д-р Игнатов", посочиха още от БЛС.

"Отиде си моя тъст д-р Димитър Игнатов. Мемо. Виртуозен хирург, политик със собствена физиономия, най-добрия тъст на света. Моят. Благодаря ти за политическите спорове, за грижите, за уникалните манджи, за любовта, за емоциите и страстта. Ще те запомня завинаги цветен и неповторим. Сбогом, Мемо!". Това написа неговият зет - журналистът Марио Гаврилов във Facebook.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Гергьовден 2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: