Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
От 1 март поскъпват писма и колети
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:44 / 27.02.2018Коментари (0)3490
©
Пощенските пратки у нас ще поскъпнат след броени дни. От 1 март влизат в сила нови тарифи за част от услугите от универсалната пощенска услуга, пише "Монитор". Цените са били разгледани и съгласувани от Комисията за регулиране на съобщенията и бяха обявени от държавната компания от ресора на транспортния министър Ивайло Московски, след като бяха гласувани от депутатите.

Променят се цените на писмовните пратки за страната и чужбина, цените на услугата "колети" за страната, както и цената на допълнителната услуга "препоръка" за страната.

Пратките вече се класифицират по формати P - малка писмовна пратка, G - голяма писмовна пратка, и E - обемна писмовна пратка, като се въвеждат ограничения за размери (дължина, широчина и дебелина), тегло, съдържание и вид на услугата, "с предимство" или "без предимство". Най-масовата услуга - кореспондентска пратка без предимство за страната, запазва своята цена.

Разделянето на формати е във връзка с определяне на цената за непрепоръчаните писмовни пратки. В случай че непрепоръчана кореспондентска пратка надвишава ограничението за формат при един или повече от четирите критерия (дължина, ширина, дебелина и тегло), пратката се класифицира в следващия по-голям формат. Непрепоръчаните печатни произведения и малки пакети се класифицират във формат Е. Всички препоръчани писмовни пратки, както и тези с обявена стойност се класифицират във формат Е.

Писмовните пратки за чужбина ще са с различна стойност в зависимост от формата. Новите цени на писмовните пратки за страната и чужбина се въвеждат в изпълнение на актовете на Всемирния пощенски съюз, в сила от началото на 2018 г., и вече са публикувани на сайта на "Български пощи". Държавната компания може да предлага промяна в цените и услугите на всеки шест месеца. Последната промяна на таксите е от средата на 2016 г.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: