Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Осъдиха въоръжен крадец, прогонен от смела продавачка с мокър парцал
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:12 / 29.11.2016Коментари (3)533
© 24 часа
Условна присъда получи въоръжения нападател, който през февруари т.г. се опита да ограби магазин за хранителни стоки в центъра на врачанското с. Търнава. Маскираният апаш обаче попадна на смелата 24-годишна продавачка Силвия Йотова, която не се уплаши от насочения срещу нея пистолет и предупредителен изстрел в тавана. Младата жена отказа до даде парите от оборота и прогони нападателя си с мокрия парцал, с който тъкмо миела пода на магазина, преди да го затвори. 

Целият екшън бе записан от охранителната камера на магазина, а храбрата Силвия стана известна в цялата страна след разпространяване на видеото в интернет. Заради хладнокръвната си постъпка продавачката получи награда от собственичката на магазина Галя Петрова и от кмета на селото Габриела Раловска. Не на шега пък хората в Търнава предложиха Силвия да стане селски полицай, защото всички я познавали от малка като мъжко момиче. 

По досъдебното производство под наблюдението на районната прокуратура в Бяла Слатина е постигнато споразумение с обвиняемия Кристиян Аспарухов. 23-годишния апаш, известен в селото с прякора си Зорге, има дебело кримидосие, но досега не е бил осъждан. Добре познат на полицията е и неговия помагач Краси Панчев-Бомбата, който също е привлечен като обвиняем по делото. Той пък осигурил кола за бягство след неуспешния грабеж и укрил след неуспешния обир дрехите и оръжието в циганската махала на селото, където и двамата живеят. Дни след нападението пишман крадеца бе разкрит и задържан в ареста на полицията. И двамата обвиняеми се признаха за виновни в извършеното от тях престъпление и сключиха споразумение с районната прокуратура в Бяла Слатина, което съдът одобри. За извършване на грабеж и незаконно притежание на оръжие и боеприпаси Аспарухов е с наказание една година лишаване от свобода, изпълнението на което се отлага за срок от три години. За съучастието си Панчев пък получи 11 месеца затвор с изпитателен срок от три години.


Източник: в. 24 часа






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Споразумяли се ?! Някой ден напода ще се споразумее и ще види сметката на всички съдии , прокурори и т.н нечовеци, замесини в тази престъпна съдебна система.
+1
 
 
За грабеж /и мангал с крими досие/ условна присъда !!! Да ви таковам мамата на всички управляващи и съдии! За рзстрел сте. Надявам се гнева народен все някога да узрее та да я втасате ......и жална ви майка тогава ! КАЗАХ !!!
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 29.11.2016 г.
+1
 
 
Цялата ни система е кенеф ...
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Академичната общност излиза на протест
Евроизбори 2024
Бюджет 2024
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: