Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Осъдиха Крокодила на 17 години затвор за въоръжен грабеж
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:45 / 24.04.2020Коментари (0)342
© България днес
Върховният касационен съд потвърди присъдата на Емил Милев от 17 години и 6 месеца лишаване от свобода, която Апелативният специализиран наказателен съд му наложи на 6 юни 2019 г. за въоръжения грабеж пред клона на "Прокредитбанк" в столичния жк. "Люлин".

В решението си от 16 април 2020 г. съдът потвърди и определените наказания на двамата съучастници на Милев в грабежа - 17 години и 6 месеца лишаване от свобода за Едуард Павлов и 15 години и 6 месеца затвор за Лазарин Лазаров. Наказанията на тримата са приведени в изпълнение и ще бъдат изтърпявани при първоначален строг режим.

Специализираната прокуратура предаде на съд Милев, Павлов и Лазаров през 2015 г. Освен за грабежа в жк "Люлин" (при който е нападнат с оръжие и удари в главата банков служител и са му отнети 136 072 лв. докато ги пренася към инкасо автомобил), на тях и още едно лице - М. Д., бяха предявени обвинения и за други деяния. Емил Милев и М. Д. бяха привлечени за отвличане и грабеж на турски гражданин на магистрала "Тракия" на 14 декември 2009 г., както и за последвала престрелка с полицията, за която Милев е обвинен и за опит за убийство на полицай. Милев и М. Д. бяха обвинени и за грабеж на бензиностанции в гр. Бухово (на 21 август 2012 г.) и на столичното "Ботевградско шосе" (на 22 юли 2010 г.).

На 9 януари 2018 година Специализираният наказателен съд напълно оправда Милев, Лазаров , Павлов и Димитров по всички повдигнати им обвинения.

Специализираната прокуратура протестира присъдата пред втората съдебна инстанция.

На 6 юни 2019 г. Апелативният специализиран наказателен съд отмени първоинстанционната присъда в частта, с която подсъдимите са признати за невиновни за банковия обир в жк "Люлин" и им наложи наказанията, потвърдени на 16 април 2020 г. от ВКС. В решението си въззивният съд потвърди оправдателната присъда на първата инстанция по останалите обвинения. Последва касационен протест от Апелативна специализирана прокуратура пред ВКС срещу оправдаването на лицата по обвиненията за престъпните деяния на магистрала "Тракия" и в Бухово.

На 16 април 2020 г. Върховния касационен съд уважи протеста на Апелативната специализирана прокуратура като основанелен, като прие доводите й, че въззивният съд се е произнесъл по същество преди да е изязснил важни обстоятелства, свързани с престъпленията на магистралата и в Бухово.

Според решението на ВКС не са изследвани докрай показанията на свидетел във връзка с участието Милев в отвличането, грабежа и престрелката с полицаи на "Тракия". Свидетелят съобщава по делото не само разказани от Милев факти, но и такива, които лично е установил. А именно, че след магистралния грабеж и престрелката с полицията, Милев се е укривал в дома на Павлов, където самостоятелно лекувал огнестрелно нараняване на десния си крак. За него обяснил, че получил именно при престрелката.

По искане на АСП въззивният съд допусна съдебно-медицинска експертиза за произхода на огнестрелното нараняване в крака на Милев, но в последствие я отмени, тъй като подсъдимият отказва да бъде прегледан. Така въззивният съд сам се е лишил от събиране на нови доказателства от съществено значение, пише в решението си ВКС. Съгласно НПК експертизата е могла да бъде проведена с разрешение на съда, въпреки отказа на подсъдимия.

Недостатъчно изследвани обстоятелства ВКС открива и за грабежа на бензиностанция в Бухово.

С тези мотиви в решението си от 16 април 2020 г. Върховният касационин съд връща на Апелативния специализиран наказателен съд за ново разглеждане на обстоятелствата по двата случая.

Ако Емил Милев бъде признат за участник в престъпните деяния, само по обвинението за опит за убийство на полицай на "Тракия", може да получи от 15 до 20 г. лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Емил Милев бе задържан след 4-годишно издирване и прекара времето до окончателната си присъда в ареста, което ще му бъде приспаднато. Той е арестуван през есента на 2013 година. По време на задържането си пускаше непрекъснато жалби и искания да излезе на свобода, но напразно. 

Крокодила е подсъдим за ръководене на престъпна група, извършила четири грабежа, отвличания и опит за убийство на полицай.

Преди година по същите обвинения Милев бе оправдан и бе на косъм да напусне затвора. В последния момент му повдигнаха ново обвинение и така и не успя да се прибере у дома. 

След 10-годишно разследване прокуратурата вкара в спецсъда случай с грабеж на близо 200 000 лева от магазин "Била" на ул. "Софийски герой" в столичния жк "Хиподрума" и така той попада отново в ареста.  

Милев е добре познат както в ъндърграунд средите, така и сред съдиите и прокурорите от специализираните органи на съдебната власт и охранителите в ареста. Той е популярен освен като професионален автокрадец и като редовен жалбоподател по дела срещу магистратите, които внасят обвинителни актове и гледат делата срещу него, както и срещу журналисти, отразяващи неволите му с Темида.

Според запознати Емил Милев води над 500 дела срещу враговете си.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: