Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Областната епизоотична комисия проведе заседание във връзка с чумата по свинете
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:21 / 09.08.2019Коментари (0)695
©
Вчера в Конферентната зала на Областна администрация Благоевград се проведе заседание на Областната епизоотична комисия, председателствано от Областния управител Бисер Михайлов. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Благоевград.

Конкретният повод за заседанието на Областната епизоотична комисия е, че на 06.08.2019г. в ловно стопанство в района на гр. Самоков е открито мъртво диво прасе, което е дало положителен резултат за заболяването африканска чума по свинете. 

На заседанието на Комисията присъстваха представители от 14-те общини на територията на областта. Представена бе информация за мерките, които са предприети относно установяване на броя на домашните свине, отглеждани в обекти тип "заден двор“, както и за определянето терени за загробване на умрели или принудително убити свине. 

Областният управител заяви, че кметовете на общини е необходимо спешно да проведат широка информационна кампания за запознаване на населението с опасните последици от вируса, неговата устойчивост и необходимостта от категорични действия за недопускане на разпространението му на територията на областта.

Д-р Бащавелов, директор на ОДБХ – Благоевград, представи най-новите данни свързани с разпространението на чумата по свинете на територията на страната, като изтъкна, че епизоотичната обстановка на територията на област Благоевград е спокойна. Той уточни, че ОДБХ е в постоянна връзка с частнопрактикуващите ветеринарни лекари, общините и ловците от ловните дружинки, като и че предприетите мерки са изключително строги и се изпълняват стриктно. 

На заседанието бе уточнено, че Областно пътно управление са предприели действия за редовно почистване на площадките за отдих по републиканските пътища на територията на областта.

Служители на МВР - Благоевград и служители на Областна дирекция по безопасност на храните - Благоевград съвместно охраняват четирите регистрирани кланици на територията на област Благоевград. Служителите на МВР осъществяват денонощен контрол на достъпа.

Областната епизоотичната комисия ще продължава да координира действията на местната власт и всички териториални структури на изпълнителната власт, имащи задължения към настъпилата тежка епизоотична обстановка в страната.

Още по темата: общо новини по темата: 37
19.07.2023 »
27.09.2021 »
12.09.2021 »
05.03.2020 »
12.02.2020 »
18.01.2020 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Изграждане на Национална детска болница в София
Великден 2024 г.
Почина актьорът Матю Пери
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: