Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ноев: Под ръководството на Гешев България е давала фалшиви имена на руските агенти
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 07:26 / 31.05.2021Коментари (0)816
© бТВ
"Имам обосновани предположения да мисля, че под ръководството на главния прокурор България е давала фалшиви имена на руските агенти за издирване на Интерпол. Българската прокуратура саботира работата по разследването на чехите по взривовете в Чехия, които вероятно са свързани по някакъв начин с България" - това обяви пред БНР бившият министър на отбраната и български посланик в НАТО Бойко Ноев.

По думите му под ръководството на "Бойко Борисов и неговия антураж специалните служби са си затваряли очите за действията на Русия".

"Насърчавам честните хора в службите да не се колебаят и да говорят с новите си ръководители за извращенията и закононарушенията, извършвани от ръководствата им под ръководството на Борисов", подчерта той.

"Справката на ДАНС, която ме цитира да казвам в БНР - да правя връзка между взривовете в Сопот през 2015 година с присъствието на руските агенти, е казано на 24 февруари 2019 година. По това време никой не предприема стъпки да разследва дали е вярно. Днес, след като гръмнаха историите в Чехия, българската прокуратура набързо излезе и каза, че има връзки между тези взривове. Отново умишлено представяйки на обществеността лъжлива информация, за да прикрие, не знам какво. Под външен съвет Гешев, преди това Цацаров, и Борисов прикриват дейността на руските служби в България", допълни Ноев.

Според него на обществото се дължи отговор - дали службите са работили в защита на националните интереси и защо Борисов е приватизирал системата за национална сигурност, ликвидирал е Съвета по сигурността на Министерски съвет и "го е превърнал в лична спявка".

С коментар по темата в предаването "Неделя 150" се включи и известният адвокат правозащитник Михаил Екимджиев:

"Когато в България гърмяха военни заводи и складове, знаехте ли какво правеха Цацаров и Гешев? Те провеждаха срещи с руския главен прокурор Юрий Чайка. Важно е да разберем какво са си говорили. Възможно е да е договорено бездействието на нашата прокуратурата и поставянето на чадър над тези руски агенти, които безнаказано взривяват, убиват, тровят".

Той посочи, че при темата за подслушването е важно да се разбере как е извършвано то, защото "не е тайна, че службите подслушват абсолютно бандитски".

Той цитира данни, че за 2020 година специализираните съдилища са издали 2798 разрешения за СРС, тоест по 14-15 на ден.

"Това е страшно много за мащабите на държавата ни и от гледна точка на предназначението на СРС", подчерта адвокатът.

Бойко Ноев допълни, че "Иван Гешев трябва да си ходи и новият парламент трябва да се съсредоточи върху това - махането на специализираните съдилища и прокуратури, като бухалка на извратената власт, махането на главния прокурор и въвеждането на нормалност".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Грипна епидемия обхвана страната
Гергьовден 2024 г.
Бюджет 2024
Политическо противоборство в САЩ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: