Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нинова се срещна с работодателските организации по тяхна покана
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:48 / 14.06.2021Коментари (0)385
©
Днес лидерът на БСП се срещна с всички работодателски организации по тяхна покана - Асоциацията на работодателските организации (АОБР) и включените в нея Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара - Съюз на българския бизнес (БСК), Българската търговско промишлена палата (БТПП) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

“Наши приоритети са мерки от държавата в помощ на хората и бизнеса, които създават условия за откриване на работни места и високи заплати", подчерта пред работодателите Нинова.

Председателят на БСП изтъкна и стремежа на левицата да намали административната тежест за бизнеса. Като едно от решенията Нинова посочи електронното управление, което да облекчи фирмите и гражданите и даде пример с предложените от БСП електронни регистри. “Те ще намалят и корупцията и ще сложат край на административния, икономическия и политически рекет над фирмите. Належащо е ускорено въвеждане на електронно управление и трайно и непротиворечащо си законодателство“, каза още председателят на БСП.

Нинова бе категорична, че е необходимо да се създаде възможност за отглеждане на кадри, започващи още от средното и висшето образование. Тя подчерта важността от стратегическо обвързване на образованието с икономиката: “Нуждите, които те имат от определени специалности да бъдат залагани в средните и висши училища. Да бъдат държавна грижа и да са държавна поръчка, и младите хора веднага, когато завършват да намират работа в българските предприятия“.

Като друга важна тема Корнелия Нинова открои и въвеждането на Плана за възстановяване и устойчивост. Тя подчерта, че от него ще зависи развитието на страната ни в следващите 10 години.

“Поехме ангажимент за дългосрочно сътрудничество по отношение на антикризисните мерки, от които бизнеса има нужда, за да се стабилизира и да започне растеж. Тези мерки ще са насочени в две места - запазване на работни места, разкриване на нови такива, гаранция за доходите на хората, но и преки стимули за развитие на бизнеса - пряка помощ от държавата в различни посоки, така че да помогнем и на хората, които пострадаха от кризата и в помощ на бизнеса, който трябва да гарантира ръста на брутния вътрешен продукт и развитието на икономиката", поясни Нинова.

“Оставаме в траен диалог и занапред, за да бъдем взаимно полезни с обща цел - развитието на икономиката и след това възможност за развитие на социални политики, които за нас като партия си остават приоритет.", завърши Корнелия Нинова.

Още по темата: общо новини по темата: 2515
11.10.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/420 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: