Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Немският съд не върна 7-месечната Катерина на българските й родители
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:38 / 22.01.2020Коментари (0)341
©
7-месечната Катерина, която беше отнета от социалните служби в Германия, остава извън семейството си и ще бъде гледана от приемни родители още поне три седмици, съобщи bTV. На заседание днес съдът в град Винзен все пак е решил, че майката може да вижда детето си, но в социалната служба.

На 9 януари родителите на бебето, които живеят в Хамбург, изпратиха сигнал до българските медии, че след катастрофа, германските лекари открили стар кръвоизлив в мозъка и се усъмнили, че 7-месечната Катерина е била тормозена в семейството си. Според разказа на майката социалните й обяснили, че такъв кръвоизлив се получава от разтрисане на главата на детето. Така се стига до отнемането на детето, което е предадено на приемно семейство. Българското външно министерство следи случая.

Решението по делото не е окончателно. В Германия са в очакване на заключително медицинско становище. От външното ни министерство са осигурили становища и на български лекари. Какво пише в тях не е достъпно за медиите.

"Събраните веществени доказателства не позволяват еднозначно да се вземе решението. Целта е да се формира обективно становище по случая - има ли насилие над дете в семейството, начинът на предизвикване на травмите, евентуално виновно поведение", обясни завеждащият консулска служба Даниел Данов.

Според адвокатка, която се занимава с международно семейно право, подходът на социалните в Германия е стандартен за Западна Европа.

"Цяла Западна Европа всъщност имат една и съща социална система, в която реагират при случаи и хипотези за деца, поставени в риск. А именно незабавно отнемане на детето от семейството, в случай, че говорим за заплаха за живота на детето", обясни адвокат Йорданка Бекирска.

Според юристката, подходът, който те са използвали по отношение на нашите съграждани, е същият, който използват и към техните съграждани.

 

Предстои да бъде насрочено следващо съдебно заседание.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Напрежение в ОбС - Дупница
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: