Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Наша компания придобива хърватски гигант в ИТ сектора – сделката е за 9 млн. евро
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:05 / 15.02.2024Коментари (0)1254
©
Българската "Телелинк Бизнес Сървисис Груп" обяви, че придобива 100% от дружествените дялове на хърватската компания SEDAM IT - доставчик на ИТ, комуникационни и софтуерни решения и услуги.

От "Телелинк БСГ" са изпратили уведомление до Комисията по финансов надзор (КФН) за сделката, става ясно от съобщение на компанията в сайта x3news.com, пише mfney.bg. SEDAM IT има дългогодишно присъствие на хърватския пазар. Сделката е на стойност 9 милиона евро.

"Окончателната цена за придобиване на дяловете на дружеството ще бъде заплатена поетапно чрез първоначално и последващи плащания, които ще бъдат определени въз основа на договорената стойност на търговското предприятие и в зависимост от финансовата задлъжнялост, паричните средства и нетния оборотен капитал на дружеството към датата на прехвърляне на дружествените дялове, както от одитираните му финансови резултати за 2024 г. и 2025 г.", става ясно от съобщението на компанията до КФН.

"Телелинк Бизнес Сървисис Груп" АД е основано през 2019 година с цел обединяване, формиране и управление на инвестиции в дъщерни дружества, работещи в сферата на информационните и комуникационни технологии, заедно с които формира икономическата "Група ТБС".

Основната търговска дейност на дружеството включва предоставянето на административно-финансови услуги и услуги по управление и подпомагане на бизнес развитието, маркетинга и продажбите на дъщерните дружества от групата.

В кря на миналата година "Телелинк Бизнес Сървисис" обяви нов Надзорен съвет със сериозно международно присъствие и фокус към разрастване на западните пазари.

В него влиза бившият вицепрезидент на Microsoft Волфганг Еберман. В официалното съобщение се посочва, че той има над 30-годишен опит в IT бранша. От профила му в професионалната мрежа LinkedIn е видно, че до 2013 г. е отговарял за Централна Източна Европа, а преди това отговорностите му са били свързани с партньорските канали в регион EMEA.

Сега Еберман "ще бъде основен съветник на компанията в нейната трансформация и разрастване в Западна Европа и САЩ".

В надзора на TBS влиза и друго известно име - сър Уилям Ръсел. Той е оглавявал местната власт на Лондонското Сити (като т.нар лорд кмет).






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: