Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мъж, изнасилвал системно малолетната си племенница, обжалва присъдата си
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:12 / 09.12.2016Коментари (1)686
© Труд
На въззивен контрол пред Варненския апелативен съд днес е 15 годишна присъда на Окръжен съд Разград (ОС-Разград), произнесена спрямо Левент Кирилов, признат за виновен в това, че през периода от м. юни - до 25 ноември 2015 г. в с. Дянково, в с. Каменар и в с. Студенец, обл. Разградска, в условията на продължавано престъпление изнасилвал момиче, ненавършило 14-години, като я принуждавал към това със сила и заплахи. 

Първата съдебна инстанция е присъдила 15 000 лева обещетение, което подсъдимият трябва да заплати на пострадалото дете.

Пресслужбата на Апелативен съд - Варна припомня, че Кирилов е в ареста от края на м. ноември миналата година след поредното посегателство над детето и над майка му, която е негова сестра. Подсъдимият атакувал с бой беззащитната си жертва и майка й, обиждал ги, заплашвал и ги удрял с нож. 

Те избягали и потърсили защита при роднини. След това станали известни и посегателствата му с непълнолетното момиче, което е освидетелствано от медици.

Както в хода на разследването, така и първата съдебна инстанция са събрали голямо количество прецизни доказателства чрез свидетелски разкази, в т.ч. и на пострадалото дете, чрез три комплексни съдебно-психиатрични и психологически експертизи, съдебномедицинска и комплексна експертиза.

Вещите лица са установили известен интелектуален дефицит у детето, но са намерили физически следи от извършени съвкупления и опит за такова.

Към целия обем от събрания доказателствен материал днес Варненският апелативен съд прибави и разпит на пострадалото дете, организиран в специализираната "Синя стая" за щадящо изслушване на малолетни и непълнолетни лица, пострадали или жертви на престъпления. В помощ на детето бе специално обучен и подготвен за такъв род дейност психолог. 

Веднага след приключване на изнесеното в Синята стая съдебно заседание, делото продължи в съдебна зала с пледоариите на обвинението и на защитата на подсъдимия.

Прокуратурата е категорична, че анализът на събрания доказателствен материал, в т.ч. и днешните показания на детето по несъмнен начин установяват престъпното деяние. Безспорно според обвинението е било цялостното агресивно поведение на Левент, който е доминирал над своите близки със заплахи, побои и чрез всяване на страх. Насилието над детето, заплашвано дори с духове е продължило близо 6 месеца в трите селища, в които семейството е живяло - в с. Дянково, в с. Каменар и в с. Студенец, обл. Разградска. Насилваното дете е изпитвало страх, срам, гняв, тревожност и безсилие.

Както за представителя на Апеалативна прокуратура, така и за особения представител на пострадалото дете, престъпното деяние е установено и доказано по безспорен начин, а 15 годишната присъда е справедлива.

Друга бе позицията на защитата на подсъдимия, според когото обвинението не е доказано по несъмнен начин, а били допуснати и множество процесуални нарушения. Левент Кирилов настоява да бъде оправдан изцяло.
Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в 30 дневен срок.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 09.12.2016 г.
+1
 
 
Ох,Левенте,колко приятни моменти те очакват. Дано да си си епилирал задните части, за по-реалистично изживяване!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: