Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Моля, гласувайте на референдума, призова Плевнелиев българите в чужбина
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:57 / 27.09.2015Коментари (16)433
©
Президентът Росен Плевнелиев призова българите в чужбина да участват активно при произвеждането на националния референдум относно електронното гласуване на 25 октомври, с което да заявят съпричастността си към случващото се у нас.

"Използването на пряката демокрация е доказателство, че политиците служат на народа. Уверен съм, че ако засилим ролята на референдумите в нашия политически живот ще спечелят всички - и партиите, и гражданите, и институциите", заяви президентът и отнови изрази увереността си, че при добра регламентация и организация, референдумът като най-мощен инструмент на пряката демокрация може да направи политическата среда в страната по-устойчива и стабилна.

"Моля, гласувайте на референдума, така политиците ще чуят хората. Това ще даде възможност да се чуе и гласът на българите, където и да са те по света", призова Росен Плевнелиев българи, с които се срещна в Ню Йорк. С тази среща държавният глава започна работното си посещение на за участие в 70-ата сесията на Общото събрание на ООН.

Припомняме, произвеждането на референдум заедно с местните избори на 25 октомври, се прави по предложение на държавния глава Росен Плевнелиев. Депутатите отхвърлиха другите два въпроса, предложени от президента, и оставиха само един - за електронното гласува.

на срещата си с българите в Ню Йорк Росен Плевнелиев изрази и съжаление, че другите два въпроса са били отхвърлени от Народното събрание. Въпреки това той смята, че актът на референдума ще покаже, че пряката демокрация е жива.

В словото си държавният глава не отмина и ситуацията с бежанския поток. Мнението на държавния глава е, че само с интеграция народите могат да предотвратят бъдеща война.

"ЕС е семейство и се очаква в такива моменти да се сплоти, а не всеки да гледа своя интерес. ЕС ще се справи, а България ще бъде част от решението", коментира президентът.

Той припомни, че България е и символ на толерантност и през вековете различни религии са съжителствали заедно.

"Правото на убежище е основно човешко право и решението на бежанската вълна трябва да е общо, счита президентът. По думите му днес живеем в исторически времена, никога до сега не е имало толкова много кризи, които правят обединението по-трудно, затова и активно трябва да се работи в тази посока.
Според Росен Плевнелиев, както ЕС, така и страната ни трябва да има програма, чрез която да се помага за интеграцията на бежанците.

"България и САЩ са стратегически партньори", подчерта още президентът Плевнелиев. Над 250 000 българи живеят в САЩ и тази голяма общност, по думите на президента, е естествен мост между двете държави, която разполага със силни възможности да задълбочи двустранните отношения.

Той запозна сънародниците ни в САЩ с взетото при посещението на държавния секретар Кери в София решение да бъдат създадени пет работни групи за стратегически диалог в областта на сигурността и отбраната, енергетиката, върховенството на закона, образованието и контактите между хората.
Премахването на американските визи за българските граждани остава сред приоритетите ни в двустранните отношения със САЩ, увери държавният глава.

Президентът Плевнелиев поздрави сънародниците ни в Ню Йорк с успехите на българските неделни училища, около които се създават "истински ядра от българи, милеещи за родината си".

"Дейността на тези училища е гарант за запазването на българския език сред най-младото поколение, но също така е и предпоставка за постоянна връзка с България", заяви още пред сънародниците ни в Ню Йорк държавният глава.


Още по темата: общо новини по темата: 149
14.03.2016 »
14.03.2016 »
28.11.2015 »
27.11.2015 »
23.11.2015 »
10.11.2015 »
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ако не друго, поне ще е смешно джипсаните да гласуват електронно - първо трябваше да ги учат как да пишат "Х", а ако има електронно гласуване ще им е малко по-трудно да им обяснят...
+4
 
 
без референдум за задължително гласуване който да елиминира поне в някаква степен купените гласове този за електронното гласуване само ще поощри закупуването на такива, понеже ще може купувачите да контролират продавачите, докато в момента трябва да се разчита на съвестта на продавача и дали той ще гласува за този който му е дал парите не е сигурно
+1
 
 
форумните тролове снощи са препили с парцуца и още ближат рани :) иначе вече да бяха плюнали по президента :) браво гн президент не съжалявам че гласувах за вас :)
-2
 
 
Напълно безсмислен референдум. Ако включваше въпрос за задължително гласуване и въпрос за изцяло мажоритарен вот бих гласувал. Но в този му вид е просто ПР акция за демонстриране на някакво действие...
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: