Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мишел Вълчева: Силата е в нашите недостатъци, защото те могат да бъдат нашият ефект
Автор: Живко Кръстев 14:24 / 14.12.2023Коментари (0)390
©
Sensual body art therapy е нов тип метод за релаксация чрез рисуване върху тяло. Допирът върху тялото от самите четки е много приятен като усещане. Това каза художникът Мишел Вълчева в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Тя е професионален художник, представя България на международни изложби и печели много награди. Смята, че нейната мисия е да радва хората с това, което умее да прави – да рисува. "Обичам това, което правя. Вярвам, че Господ ми го е дал като дарба, но това не означава, че зад всяка дарба не стои адски много труд и адски много безсънни нощи“, допълни Мишел Вълчева.  

Създава метода Sensual body art therapy през 2010 г., докато следва магистратура "Фотография“ в Пловдивската академия. "Тогава ми хрумна това, че мога много добре да съчетая изкуството и фотографията, и реших да експериментирам. Самото усещане от четките е много по-различно, много по-нежно и ефирно, за разлика от масажа. След като взех авторските права за тази терапия, започнах много да се интересувам от силата и въздействието на цвета върху човешкия организъм. Оказа се, че тази идея е иновативна не само за България, а за цял свят“, разказа Мишел Вълчева.  

Тя смята, че човек трябва да обича тялото си такова, каквото е, с всичките му несъвършенства. "Когато ние го заобичаме такова, каквото е, то ще се успокои и всичко ще си дойде на мястото. Това те прави различен. Силата е в нашите недостатъци, защото недостатъкът може да бъде нашият ефект“, смята художникът.  

В края на декември Мишел Вълчева открива самостоятелната си изложба "Той и тя, огледално“ в RE CLUB GALLERY на ул. "Московска“ 29 в столицата. "В моите картини съм вложила идеята за взаимоотношенията между мъжа и жената, между женската и мъжката енергия, между Ин и Ян и как, когато две души се срещнат, в този процес се осъществява алхимия и трансформация. Там направих един уникален боди арт пърформънс на живо, който за пръв път се случва в България по този начин“, разказа Мишел.  

Изложбата може да бъде видяна до края на януари.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: