Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Вълчев: Повишихме приема в професионалните гимназии
Автор: Диана Бикова 10:23 / 27.11.2019Коментари (0)725
© Blagoevgrad24.bg
Приемът на ученици в професионалните гимназии е повишен с 5% - това каза министърът на образованието Красимир Вълчев при посещението си в Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив вчера, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Освен увеличаване на заплатите на учителите, за повишаване мотивацията им и обезпечаването с педагогически специалисти в дългосрочен и средносрочен план, другите два приоритета за следващата година са темите, по които днес говорим в Пловдив - иновациите и професионалното образование" - посочи министърът на просветата. По-рано днес в Пловдив той откри международна конференция "Как да бъдем иновативни в училище".

Красимир Вълчев призна, че ОП "Региони в растеж" е закъсняла с половин-една година. Добрата новина за ПГЕЕ е, че няма обжалване по проекта на гимназията и догодина ще бъдат извършени ремонти дейности по сградата. "Изключително съм благодарен на бизнеса за подкрепата, която осъществяват за системата на професионалното образование и в частност за тази гимназия" - каза министърът.

Вълчев, заедно с изпълнителният директор на компанията за електрическо оборудване "АББ България" Марсел ван дер Хук и директорът на ПГЕЕ Стоянка Анастасова прерязаха лентата на новата зала за практическо обучение по автоматизация в присъствието на областния управител Дани Каназирева, основателят на Тракия икономическа зона Пламен Панчев, началникът на РИО Иванка Киркова и други официални гости.

Преди 3 години ПГЕЕ стартира програма за дуално и иновативно обучение съвместно с представители на бизнеса. Първата фирма партньор на училището е EVN, която изгражда първата специализирана класна стая. В последствие се присъединяват Монди, Милата, BTL, АВВ. Днес има пет такива класни стаи, всяка от които е в цветовата гама на конкретната фирма, обзаведени са с модулни маси и мултимедия. Отделно от това в училището са изградени три лаборатории за практическо обучение и функционират 6 клуба извънкласни форми - по мехатроника, роботика, микроконтролери за медицинска техника, по пътя на хартията, първи стъпки в програмирането, клуб на радиолюбителите. 

Министърът на образованието разгледа всички специализирани класни стаи и лаборатории. По дългия училищен коридор Вълчев няколко пъти спира и наднича в учебните помещения, а в едно дори влезе и поздрави учениците и учителя.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
Лято 2024
Бюджет 2024
България в еврозоната
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: