Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Събев заяви, че ще хварчат още глави
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:41 / 17.12.2021Коментари (0)254
©
Всички ръководители на ведомства и държавни предприятия с лоши финансови резултати и ниско качество на работа трябва да бъдат сменени, за да се случи реформата в сектор "Транспорт". Това заяви в "Денят започва" транспортният министър Николай Събев.

Коментарът му е по повод освобождаването от длъжност на управителя на БДЖ "Пътнически превози" ЕООД Любен Нанов, което се случи вчера на извънредно заседание на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ“ ЕАД, свикано по нареждане на Събев.

Транспортният министър освободи от длъжност управителя на БДЖ

В "Денят започва" транспортният министър обясни уволнението на Нанов с лошите финансови показатели на дружеството. Сред мотивите за отстраняването му са и констатираните от служебния министър на транспорта Христо Алексиев нарушения в изпълнението на ремонтните програми на мотрисите и вагоните. Събев допълни, че служебният министър вече е предал цялата информация на разследващите органите и тече разследване. По думите му "нарушенията са очевидни".

В ефира на БНТ Събев допълни, че това няма да е единственото отстраняване от длъжност. За овакантените ръководни позиции ще се търсят хора с опит и силна мотивация.

Ръководители, чийто ведомства и предприятия са с лошо качество на управление и резултати, не трябва да чакат да им иска оставката." - каза Събев - "Всички тези, които могат и имат качества да правят реформи, а също и имат мотивация и силно желание да го направят - само такива хора ми трябват."

Според Николай Събев основният проблем в БДЖ не е намалелия пътникопоток заради пандемията, а това че железниците не могат да предложат сериозна оферта на пътниците.

БДЖ се ползва в момента основно от социално слаби, студенти и пенсионери. Останалите предпочитат да пътуват с автомобила си. Ние трябва да предложим такива условия на българския гражданин да пътува, че той да търси този вид транспорт, каза Събев.

Транспортният министър изтъкна, че ще работи за цялостно подобряване на качеството на транспортната система в България.

В проектите за подобряване на транспортната инфраструктура ще влязат големите градове от северна България като Русе, Видин и Плевен. От ГКПП "Дунав мост" започва и проект за облекчаване на трафика през граничните пунктове. В момента, в който той даде резултати, ще се приложи и на останалите ГКПП-та включително и по южната ни граница.

Работата по възстановяването на полетите София-Русе е свършена на 99% от служебният министър на икономиката Даниела Везиева, изтъкна Николай Събев. Все още обаче има различни обществени групи и настроения по повод това дали имаме нужда точно сега от летище в дунавския град. Затова предстои обществено обсъждане по въпроса, след което министър Събев се надява хората да се убедят, че има нужда от развиването на всички видове транспорт.

Още по темата: общо новини по темата: 2515
11.10.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/420 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Борба за влияние в Близкия Изток
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: