Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Никола Стоянов: В Националния план за възстановяване и устойчивост са предвидени 1,6 милиарда евро за цифров преход
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:50 / 06.12.2022Коментари (0)441
©
Само в Националния план за възстановяване и устойчивост, за цифров преход, са предвидени 1,6 милиарда евро, което е приблизително ¼ от всички средства по плана. Това съобщи министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов по време на Кръгла маса на тема: "Дигитализация, киберсигурност и местно самоуправление“ в УНСС. По думите му правилните инвестиции в дигитална трансформация са гаранция за отчитане на устойчив ръст.

Икономическият министър отбеляза, че сред най-бързо развиващите се сектори в страната са именно информационните и комуникационни технологии. ИКТ индустрията в България през 2021 е сред трите с най-висок ръст. В него са заети над 70 хил. души, като за десет години те са се увеличили с над 50%.

"Ролята на общините в българската икономика е ключова и е важно те да бъдат ангажирани в колкото може повече процеси“, каза още министър Никола Стоянов. Той посочи, че между Министерството на икономиката и индустрията и Националното сдружение на българските общини е изградено много добро партньорство. Тази година за първи път представители на общините участваха в Годишната среща на търговските ни аташета зад граница, както и в тематичните работни групи, натоварени със задачата да изработят мерки за икономически растеж в редица области.

В откриването на кръглата маса участваха ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, заместник-министърът на туризма проф. Мариела Модева, представители на Министерство на електронното управление и др.

Днешното събитие се организира съвместно със Съюза за стопанска инициатива, Българската стопанска камара, Министерство на туризма, Министерство на електронното управление, Изпълнителна агенция "Българска служба за акредитация“, Национално сдружение на общините в Р България, Националното представителство на студентските съвети, Студентски съвет при УНСС и с подкрепата на Катедра "Национална и регионална сигурност“.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
Абитуриентски балове 2024
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: