Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Цоков: Младежките и доброволчески дейности трябва да бъдат основен приоритет в политиките на МОН
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:57 / 20.06.2023Коментари (0)270
©
Министър Цоков: Младежките и доброволчески дейности трябва да бъдат основен приоритет в политиките на Министерството на образованието. Затова и за мен бе много важно да проведа една от първите си срещи като министър с една от националните младежки организации. Това каза министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков по време на дискусия представители на Националния младежки форум, предадоха от МОН.

"Анализите показват, че в сегашното постковид училище, наред със съвременните технологии и изкуствения интелект, ще се развиват и социалното учене и емоционалната интелигентност. Те се формират още от най-ранна възраст, а младежките центрове имат ключова роля в този процес“, подчерта проф. Цоков. В тази връзка бе коментиран и проектът по Плана за възстановяване и устойчивост за изграждането на младежки центрове в различни градове на страната, както и на Национален фокусен център за личностно развитие на деца и младежи в София. За тези дейности са предвидени 70 млн. лева, но към момента се констатира сериозно забавяне в подготовката.

"Една от спешните задачи пред мен и моя екип е да ускорим процесите, така че не просто да усвоим европейското финансиране, но и да превърнем инициативата в работещ проект, който да даде нов облик на младежките политики“, каза образователният министър. По време на разговора стана ясно, че в Националния център в столицата се предвижда да бъдат провеждани обучения на младежки работници, образователни медиатори и други служители от центровете в страната. Там ще се извършва и координация и наблюдение на дейностите с децата и младежите за спазване на основните принципи за демократичност, познаване на човешките права, върховенството на закона, целенасочено развитие на гражданското участие и др.

Според председателя на Националния младежки форум Мирослав Цеков тези центрове могат да бъдат фокусен елемент за развитие на местно ниво, стига да се изведе максимумът от тях. Представителите на организацията коментираха и темата за ученическото самоуправление и поискаха съдействие за неговото развитие и надграждане. Поставен бе въпросът и за координирането на младежките политики на национално ниво и институционализирането на този ресор.

Още по темата: общо новини по темата: 1541
29.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
07.04.2024 »
05.04.2024 »
предишна страница [ 1/257 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Великден 2024 г.
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: