Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър Ангелкова: Отбелязваме над 60% ръст на португалските туристи
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:01 / 26.01.2018Коментари (0)1322
©
Бележим ръст от над 60% на туристите от Португалия, които са посетили България за периода януари-ноември 2017 г. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с Мануел Калдейра Кабрал, министър на икономиката на Португалия, чийто ресор е и туризмът. Двамата разговаряха в рамките на Световния икономически форум в швейцарския град Давос. Над 15 хил. португалски туристи са посетили България за 11-те месеца на миналата година, сочат данните на НСИ.

Тема на срещата между министър Ангелкова и португалския министър на икономиката Кабрал бе и сътрудничеството между България и Португалия в областта на туризма. Те се обединиха около идеята, че двете държави биха могли да надградят доброто взаимодействие чрез насърчаване на участие в туристически панаири, изложби, семинари и събития, провеждани в другата страна, както и посещения на представители на медиите с цел популяризиране на дестинациите. За нас би било полезно да обменяме опит в областта на програмите за образование и обучение, също и информация за програми за развитието на туризма, които да стимулират инвестициите в сектора, заяви министър Ангелкова. Двамата министри обсъдиха и възможността португалски експерти да провеждат обучение в българския Център за квалификация и преквалификация на кадри в туризма, който се подготвя в момента. Очаква се скоро министър Калдейра да дойде на визита в България.

На работната среща бяха обсъдени и единните европейски политики в областта на туризма за устойчив икономически растеж. Развитието на устойчивия туризъм е основен приоритет на министерството. Българското правителство създава условия за привличане на повече инвестиции в сектора и насърчава партньорства, които ускоряват развитието на туризма в сигурна среда, заяви министър Ангелкова. И допълни, че целта на Министерството на туризма е не само да бъдат привлечени повече вложения в сектора, но и да затвърди и надгради имиджа на България като конкурентна дестинация, която предлага условия за много забавления и отдих през цялата година.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Изграждане на Национална детска болница в София
Великден 2024 г.
Почина актьорът Матю Пери
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: