Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Михаил, стрелял по хазартния бос Коста Николов и красивата Симона в Слънчев бряг, ще лежи 26 години в затвора
Автор: Иван Сотиров 17:21 / 05.02.2021Коментари (0)588
© Blagoevgrad24.bg
Върховният касационен съд остави в сила решението на бургаските апелативни съдии по делото срещу Михаил Станчев, признат за виновен в убийството на Коста Николов и опита за убийство на Симона Тодорова в Слънчев бряг.

С решение от 13 април 2020 година Бургаският апелативен съд увеличи наказанието на Михаил Станчев от 24 на 26 години "лишаване от свобода“ за извършеното от ревност престъпно деяние.

Михаил Станчев е признат за виновен в това, че на 02.06.2018 г., около 21:10 ч. в курортен комплекс "Слънчев бряг“, пред хотел "Сън Вилидж“, по начин, опасен за живота на мнозина, произвеждайки изстрели с пистолет, умишлено умъртвил Коста Николов и направил опит умишлено да умъртви Симона Тодорова, като я прострелял в областта на лявото слепоочие, с което й причинил постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота, като деянието останало недовършено поради независещи от него причини.

В решението на ВКС е посочено, че въззивната инстанция е "съобразила че подсъдимият, движен от егоистичните си подбуди и желания е лишил от живот пострадалия Николов, в разцвета на силите му, причинявайки страдания и мъка от неговата загуба на най-близките му роднини, на неговите приятели и колеги. Едновременно с това, Станчев е осакатил физически и душевно 22-годишно момиче, което ще търпи последиците от края на дните си, само защото се е възползвало от правото си да избира, с кого да има лични приятелски или интимни отношения“.

Начинът, използван от дееца за решаване на любовните си проблеми и неблагополучия – чрез отнемане на живота на други човешки същества е в разрез с цивилизационните принципи, въз основа на които е изградено обществото, подчертават върховните съдии. Това изисква по-интензивна наказателна репресия чрез налагането на по-високо по размер наказание, като знак за останалите индивиди, че подобни методи на уреждане на междуличностните отношения са абсолютно недопустими.

Според касационния състав Апелативен съд – Бургас правилно е преценил, че за да се постигнат целите не само на специалната, но и на генералната превенция, следва да бъде увеличен срокът на наказанието "лишаване от свобода“ с две години. Така наложеното наказание е съответно на обществената опасност на деянието и на дееца и отговоря на изискването за справедливост.

Михаил Станчев е осъден да заплати на гражданските ищци – семейството на пострадалия Николов, както и на Симона Тодорова общо 340 000 лв. за претърпените от тях неимуществени вреди, причинени от престъплението.

Още по темата: общо новини по темата: 12
18.09.2019 »
17.09.2019 »
20.06.2019 »
07.06.2018 »
05.06.2018 »
04.06.2018 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Конфликт Израел-Газа
Катастрофи в България
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: