Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мая Манолова: Хората разбират все повече, че Нинова е изчерпан проект
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:24 / 14.02.2023Коментари (0)284
©
Новата политическа формация "Левицата" официално се впуска в битката за 49-ия парламент. В нея влизат лидерът на "Изправи се, България" Мая Манолова, лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева, председателят на АБВ Румен Петков, Валери Жаблянов и други.

"Представляващият коалицията в момента е Валери Жаблянов. Председател на политическия съвет ще бъде Костадин Паскалев. Не се изживяваме задължително като участници във властта. Нямаме намерение да се прегръщаме с ГЕРБ и ДПС. Няма да отстъпим от проблемите на българските граждани - цените, инфлацията и доходите. През хартиената коалиция статуквото се готви да си върне контрола върху държавата", заяви Мая Манолова пред Bulgaria ON AIR.

Тя подчерта, че огромни социални групи нямат свое представителство в парламента. 

"Този дефицит ще компенсира "Левицата" - истинското ляво, което защитава на терен интересите на хората. В тази формация се включват и много граждански организации, интелектуалци, млади хора. При нас няма робуване на повелята на ръководството", изтъкна Манолова. 

Тя попита кои социални проблеми реши БСП с участието си в последните парламенти. 

"Не смятам, че е успех, че минималната работна заплата ще гони средната заплата. При официална инфлация от близо 17% доходите на останалите групи извън тези на МРЗ не мръднаха и със стотинка. Пенсионерите бяха излъгани 4 пъти. Над 500 хил. души живеят под прага на бедност. Това е социален провал", добави още Манолова.

"Левицата, представена от БСП, беше повече ангажирана да работи за кариерата и политическото оцеляване на лидерката си, отколкото за интереса на своите избиратели. Превръщането на БСП в пета политическа партия и лесно заобиколим фактор е катастрофа на това ръководство на БСП. Хората разбират все повече, че Нинова е изчерпан проект. Оказва се, че лидерката осребрява и е превърнала в заложник интересите на левите хора в България", заяви Манолова.

Лидерът на "Изправи се, България" вижда изключване от БСП на всеки със собствена позиция и мнение. А това обезкървявало партията. "Нинова загуби 700 000 гласа за 5 години", посочи Манолова.

"Вратите са отворени, тепърва ще водим разговори с левите лидери по места, със силните граждански кандидати. Имаме ясна програма и ясен план как да намалим цените на храните. 10 продукта от малката потребителска кошница да имат таван на надценките, да не бъде по-висок от 5%. За важните теми за хората - цените и доходите, БСП не направи нищо в последния парламент. В парламента се занимаваха с хартиената бюлетина, като че ли гражданите ядат хартиени бюлетини", коментира още тя.

От "Левицата" предлагат още държавните помощи да не се дават само на на декар площ, на брой животни и дръвчета, а на килограм и литър реализирана продукция.

"Предлагаме търговските вериги също да са солидарни. Над определена търговска площ да бъде въведен допълнителен местен данък, който да подпомага социални кухни, кооперативни, фермерски и земеделски пазари. 10 млрд. лв. отидоха за бизнеса, без всякакви условия. Домакинствата не получиха и стотинка", добави Манолова.

Още по темата: общо новини по темата: 584
08.05.2024 »
28.04.2024 »
22.04.2024 »
17.04.2024 »
07.04.2024 »
07.04.2024 »
предишна страница [ 1/98 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
Абитуриентски балове 2024
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: