Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Марияна Анастасова: Зоната е състояние, при което всички системи и органи работят по оптимален начин
Автор: ИА Фокус 18:59 / 17.02.2024Коментари (0)1038
©
Обикновено, когато се пита къде е Зоната, възникват много интересни обърквания, защото хората мислят, че това е някакво пространство, нещо, което е ситуирано някъде. Всъщност Зоната е метаболитно състояние на тялото. Това е състояние, в което всички системи и органи, можем смело да кажем, работят по оптимален начин. Това заяви Марияна Анастасова – журналист, писател, лектор, създател на Академия "Познанието", автор на курсове и семинари за личностно развитие, в интервю за предаването "Здравето на фокус" на Радио "Фокус".  

"Добрата новина е, че това състояние не е нещо измислено, то е напълно реално постижимо", каза още специалистът.

Тя обясни, че Зоната е метод, който е бил и продължава да бъде обект на множество научни изследвания, именно поради тази причина човек би могъл да се довери на този подход, ако иска да постигане по-балансиран начин на хранене: "Зоната всъщност е резултат на дългогодишни проучвания, дългогодишна научна дейност, зад която стои научна практика". 

По думите ѝ човек се чувства изключително добре, когато се намира в Зоната: "Ти се чувстваш прекрасно. Човек изведнъж разбира с какъв огромен потенциал енергиен разполага по правило и по принцип, но този потенциал е бил насочван към дейности, които са го ограбвали". 

Специалистът каза още, че Зоната не е просто диета за сваляне на килограми, самият метод не включва изключването на цели групи храни, както в повечето . 

"Зоната не е само сваляне на килограми, тя дори не е само хранене и храна, макар че за нея се говори като за диета. Има диети, които изключват цели групи храни или определени храни. В този смисъл Зоната не може да бъде отнесена към подобен тип асоциации, в никакъв случай", каза Анастасова.

Тя обясни, че самият подход на Зоната позоволява на човек да се храни до 5 пъти на ден: "В Зоната наистина има 4 хранения, а те могат да бъдат и 5, тъй като има и едно вечерно хранене малко преди сън. След 18.00 часа ще си вечерял и преди да си легнеш пак можеш да си хапнеш".

Анастасова е категорична, че това не пречи за свалянето на килограми - "Хората се създава невронна връзка, че повече храна означава напълняване, означава качване на килограми. Това е именно заради тези митове, които сме възприели от нашето обкръжение в едно по-друго време. Но сега е време да преразгледаме всички тези митове, всички тези вярвания, които са ни довели до там, докъдето сме". 

РОСИЦА АНГЕЛОВА






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: