Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мариана Тодорова: Ние сме безвъзвратно закъснели по отношение на регулаторните рамки за ИИ
Автор: Йоланда Пелова 17:18 / 20.07.2023Коментари (0)233
©
Скептична съм, че ще можем чрез подходящи закони да обхванем всички дефекти, които тепърва ще виждаме като въздействие от изкуствения интелект. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" футурологът доц. д-р Мариана Тодорова.

"Ние сме безвъзвратно закъснели по отношение на регулаторните рамки. В Америка демокрацията функционира, така че всички за търсят своите права за всичко, и това е и механизъм за много добър коректив, но понякога и опортюнистите се възползват от това. Как обаче може да регулираме факта, че изкуственият интелект още догодина в Америка ще се използва като част от пропагандата машина за провеждането на новите избори, и чат-ботовете ще заменят човешката тролове. И всъщност от начина, по който тези истории ще бъдат разпространени и изпратени на потребители в техните социални медии, ако те са написани добре, убедително, те биха могли да преобърнат резултатите за изборите. Това може ли да се регулира правно? Все още не. Вероятно до една-две години ще го има. Но докато съществува тази празнота, много хора биха могли да се възползват", коментира футурологът.

Тя отбеляза, че всеки един от нас, преди да очакваме защита от съдебната система или от решението на отделните национални държави, е да ползваме и да познаваме технологията: "Изкуственият интелект ще бъде неизбежна част от нашия живот за в бъдеще искаме или не искаме това, но наистина трябва да имаме личната мотивация да се самообразоваме всеки ден, за това ползвайки я, как можем всъщност да надградим своето мнение, да спестим много време, включително и това, че изкуственият интелект би могъл да помогне работната седмица да е четири дни, защото повишава ефективността. Но същевременно да сме наясно, че не всичко е такова, каквото изглежда, че трябва да проверяваме, че трябва да запазим своите усилия да четем източниците и да не се предоверяваме на сляпо. Това можем да направим преди тези по-тромави законодателни машини и решения на националните държави да се задействат и да намерят решение на тези проблеми".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Академичната общност излиза на протест
Природни стихии
Почина сливенският митрополит Иоаникий
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: