Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Lidl: Твърденията за диня, пълна с белина, няма как да бъдат достоверни
Автор: Васил Динев 17:46 / 28.08.2019Коментари (0)490
© Blagoevgrad24.bg
Официално становище на "Лидл България" във връзка с публикация "Пълен шок! Жена си купи от "Лидъл" диня пълна с белина“ от 27 и 28 август 2019 г.: "Бихме искали да заявим, че твърденията, посочени в материала, няма как да бъдат достоверни.

Основен аргумент в подкрепа на това твърдение са изключително стриктните политики и процедури на Лидл България по отношение на контрола на качеството на хранителните продукти, на тяхната безопасност, както и осигуряване на защита на потребителите. Lidl е една от малкото вериги на пазара с толкова стриктна система за контрол на качеството.

Основен елемент от тази система представлява регулярното изследване на плодовете и зеленчуците в независими акредитирани лаборатории в страната и чужбина за над 500 пестицидни остатъка. На база на получените лабораторни резултати за всеки индивидуален случай се прави обоснована преценка от нашите експерти дали хранителните продукти са годни и безопасни за консумация, с първокласно качество и дали да се допускат до продажба или не. Относно плод Диня последните лабораторни изследвания са направени само преди седмица и категорично не показват каквито и да било отклонения от качеството.

В допълнение, 100% от доставчиците на плодове и зеленчуци на Лидл България – както местни, така и чуждестранни, са сертифицирани по GlobalG.A.P., което допълнително допринася за по-високото качество и безопасност на храните, предлагани от нас.

Като част от системата за контрол на качеството е и изключително прецизното обработване на всеки един клиентски сигнал. В конкретния случай, до момента нямаме получени подобни сигнали от страна на клиенти за качеството на дините, които предлагаме. В тази връзка, бихме искали да помолим клиента, който цитирате във Вашата публикация, да се свърже с нас, за да получим част от продукта и да направим допълнителна вътрешна проверка.

Моля, имайте предвид, че приемаме подобни публикации като умишлено всяване на притеснение и паника сред потребителите, злонамерено и противоправно разпространяване на неистинска и заблуждаваща информация. Не желаем името на компанията да бъде използвано неправомерно и въвличано в некоректни информационни материали. Всяко подобно действие ще бъде разглеждано като опит за уронване на престижа и търговската репутация, умишлено злепоставяне в публичното пространство и непозволено увреждане на името на компанията и Лидл България си запазва правото да търси обезщетение за нанесените вреди по съдебен път".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: