Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Лекари: Ако хората не се ваксинират, ще им бъдат ограничени гражданските права
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:34 / 19.10.2021Коментари (0)779
©
"Идеята, че по някакъв начин институциите целят контрол над хората, включително чрез ваксинациите, не е никак за подценяване. Много хора мислят доста стройно по този начин, като сред тях присъстват и откровено налудничави теории за ролята на ваксините, като начин на следене на хората. Т.е у нас е налице едно недоверие към институциите, които манипулират индивида, за да се поддържа глобалния ред", сподели проф. Кюркчиев пред БНР и допълни:

"Институциите трябва по някакъв ред да комуникират с хора с подобни нагласи. Но в България те имат изключително пасивна роля.

"Щабът по никакъв начин не беше мост между институциите и гражданите във връзка и с ваксинирането ни. Това беше крайно неправилна стратегия. Чрез НОЩ се всяваше страх у хората – това беше тяхната стратегия. А сега изобщо няма стратегия, аз поне не виждам“. Това смята проф. Доброслав Кюркчиев от УМБАЛ "Свети Иван Рилски", началник на лаборатория по Клинична имунология

"Недоверието на хората към ваксините е право пропорционално на недоверието на хората към управляващите изобщо. Затова и процентът на ваксинираните у нас не е изненадващ.

Ако бяха положени усилия от държавата да се рекламира ваксината като добър маркетингов продукт, това нямаше да се случи. А не беше така в останалите държави. Защото не беше достатъчно само да се ваксинират пред медиите известни лица. Значителна роля за ниския процент ваксинирани имат и медиите", заяви д-р Любомир Димитров.

По думите му медиите са допуснали некомпетентни хора да се изказват за ваксините. Включително медици, за които след последните избори е станало ясно защо го правят, посочи д-р Димитров.

Кой ще им потърси сметка на тези хора да правят политическа кариера със страховете на хората“, попита д-р Димитров.

"И най-голяма ни грешка, от която не се поучихме от другите държави е, че направихме всички болници COVID-болници. А като такава болница трябваше да бъде определена ВМА, която е точно за реакции при екстремни ситуации. Статистиката сочи, че нашите пациенти на апаратна вентилация просто не оживяваха...", разказа още д-р Любомир Димитров - началник на Отделение по детска кардиология в Националната кардиологична болница.

 "А защо хората не обичат да слушат данни за ваксините, а обичат да слушат, че познат на познат е умрял от ваксина?", коментира от своя страна проф. Кюркчиев и изнесе следните данни.

"Така че, ако се ваксинирате, с голяма вероятност няма да има летален изход. Ако не се ваксинирате, вашите граждански права ще бъдат ограничени, това е световна тенденция", каза д-р Димитров от Националната кардиологична болница.

Още по темата: общо новини по темата: 11882
09.05.2024 »
09.05.2024 »
08.05.2024 »
07.05.2024 »
06.05.2024 »
06.05.2024 »
предишна страница [ 1/1981 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: