Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Лалета вместо рози за Свети Валентин
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:21 / 08.02.2023Коментари (0)447
Броени дни остават до празника на влюбените, а наближаването на един от най-романтичните дни се усеща и в Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“. Традиционно най-посещавани за празника остават цветарските магазини. Розите и лалетата са най-предпочитаните. Голям интерес предизвикват и красивите аранжировки от различни видове цветя.

По отношение на цените разликата между миналогодишния празник и този, който предстои след по-малко от седмица е голяма. "Няма нищо общо. Самата ситуация по отношение на цените при цветята е доста динамична. Всеки ден идват с различни цени. Работим с жива стока, подготвяме се. ОТ дълги години работя в този бранш и ще се справим, за да може и за този 14-ти февруари да има цветя за всички дами“, каза собственикът на магазин за цветя в Кюстендил Елеонора Василева.

По думите й розата винаги е била най-търсенето цвете за Свети Валентин. Сега цената й е 5 лева за брой, но е имало години когато се е продавала за по 3 лева. Очакванията са, че на самия празник стрък от най-романтичното цвете да стигне до цена от около 7 лева.

"Реших да направя и един експеримент, с цел да проуча какво харесват дамите, така да помогна на кавалерите при избора на цвете. Попитах дамите дали предпочитат роза за Свети Валентин или лалета. Мога да кажа, че над 90 % от запитаните посочиха, че предпочитат лалета“, сподели Елеонора Василева. Тя посъветва мъжете да не се притесняват и да експериментират при избора на цветя. Цената на лалето в момента е 2 лева за брой.

Оказва се, че най-предпочитаният подарък за Деня на влюбените е комбинация между шоколад и цветя. Купуват се и плюшените мечета. "Все пак, всеки сам преценява и се съобразява с това, какво харесва неговата дама и по какъв начин може да я зарадва“, допълни Елеонора Василева.  

Наблюденията сочат, че по-младите мъже предпочитат за своите нежни половинки рязан цвят или букет, а по-зрелите мъже се насочват към цветя в саксия.

"Любовта не трябва да се показва само един ден в годината. Нека я показваме всеки ден, но е хубаво да празнуваме, когато има такъв хубав повод“, каза Елеонора Василева.

Венцеслав ИЛЧЕВ


Елеонора Василева за предпочитаните цветя за Свети Валентин






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: