Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Красимир Каракачанов: Служебното правителство е пълно с тотално некадърни политици!
Автор: Пламена Николова 09:50 / 12.11.2021Коментари (2)282
© Varna24.bg
Българските политици нямат дупе да защитят националните интереси. Решаващият въпрос е как прехраната на българите да не зависи от чужбина. Това заяви в интервю за Varna24.bg председателят на ВМРО – БНД и водач на листата с кандидат-народни представители за Варна Красимир Каракачанов

- Г-н Каракачанов, вече сме в края на поредната предизборна кампания, какви са Вашите очаквания?

- Хората станаха по-объркани в края на кампанията, отколкото в самото начало и затова са виновни самите политици, които искат да управляват България. Цялата кампания се проведе по време на една много засилваща се пандемия от COVID-19, в която ние успяхме да бием световните рекорди. По 5000-6000 заразени на ден, а буквално преди няколко дни имаше 334 починали, което го няма никъде в Европа. Само за справка, в Италия, която е 6-7 пъти по-голяма по население от България, починалите от коронавирус са около 50 човека. Това показва, че служебното правителство изтърва тотално положението. С налагането на зеления сертификат хората се объркаха и не защото не са предпазливи, а защото зелените сертификати се въведоха без разяснителна кампания, от днес за утре. Още преди месец – два беше ясно, че в момента, в който учениците тръгнат на училище – заболеваемостта ще се увеличи. Само че Служебното правителство в желанието си да не загуби някой глас за президента Радев, мълча до последния момент.

От друга страна виждаме и реакциите на другите партии. ГЕРБ злорадстват, което не е нормална реакция, защото в крайна сметка умират българи. Цялото това безразличие и страхливост на политиците стана причина хората да бъдат объркани. 

Не съм оптимист и затова, какво ще се случи след изборите. По време на кампанията отправих призив към другите политически сили да спрем кампанията за три дни, да се съберем и да видим какво трябва да се направи. Защото това, което трябва да се направи по отношение на COVID-19, както и по отношение на икономическата криза, не е по силите, на която и да е политическа сила, а може да се случи само с общи усилия. А те си забиват нож в гърба, за да изкарат дивиденти от цялата работа. Едните ги е страх да кажат на хората, че трябва да се ваксинират, за да не загубят гласовете на антиваксърите, другите пък злорадстват заради това, че хората се разболяват, за да могат да критикуват сега управляващите. А Служебното правителство пък е пълно с тотално некадърни политици и единствения рекорд, който постигнаха, беше да станем номер 1 по смъртност в света. Ами, това за мен е абсолютно ненормално. Ето затова не съм оптимист, защото тези същите хора не успяха да намерят общ език за преодоляване на пандемията, а какво остава да се надяваме, че ще се разберат как да изведем страната от икономическата криза

- Заради пандемията на заден план, като че ли остана един друг проблем, за който Вие алармирахте, а именно – повишаваща се цена на електроенергията. Прогнозирате ли протести и какви са Вашите предложения?

- Протести, че ще има, това е ясно. Ако си спомняте през 2013-та година правителството на Борисов падна точно, заради такива протести. Сега със сигурност ще има отново народно недоволство. Преди 20 години на власт дойдоха юпита, на които първата им работа беше да затворят първите 4 реактора на "Козлодуй“, за да се подмажат на няколко големи европейски държави, с цел да обслужат техните интереси. Още тогава предупреждавахме, че се задава катастрофа с енергетиката, но много хора не вярваха, понеже на хоризонта се беше появил новият спасител, който уж щеше да ни оправи за 800 дни. Да, обаче точно в този период бяха нанесени и първите удари върху енергетиката. На първо място – бяха затворени първите 4 реактори на "Козлодуй“, което беше напук на всички сертификати, които имаха за безопасност. Това ако си спомняте беше направено под френски натиск, за да може Франция да си избие инвестициите в Румъния. Само че аз не обвинявам Франция, които си защитаваха техните инвестиции, а обвинявам българските политици, които унищожиха българската енергетика, за да отворят бизнеса на французите.

Второ, в края на мандата на Сакскуборготски бяха продадени Енергоразпределителните дружества, което означаваше, че държавният монопол, който реално контролираше цените беше бутнат в ръцете на частниците, които пък се оказаха чуждестранни фирми.  И така – цените на тока започнаха да растат, а услугата не се подобри дори и до днес.

Продължаваме с американските ТЕЦ-ве. Многократно правихме опити да се спре закупуването на електроенергията от тези ТЕЦ-ве на завишени цени. Но веднага се намесват американските политици, които пък се стремят техните фирми да печелят в България, само че печалбата отива в чужбина, а за нас остават по-високите сметки.

Всичко това води извода, че много рязко и смело трябва да се предприемат действия.

Първото и най-важно нещо, което трябва да се направи е изграждането на "Белене“. Би било престъпление, държавата, която изнасяше електроенергия на целия Балкански полуостров, включително и за държави като Турция и Италия, след 10-15 години да се превърне във вносител. Това би било престъпление към бъдещите български поколения.

Второто нещо е изграждането на 7-ми блок на "Козлодуй“. Задължителна е и, национализацията на енергоразпределителните дружества, защото тази кражба трябва да приключи. И решаване на проблема с двата американски ТЕЦ-а. Кризата реално се получи точно заради това. Служебното правителство, за да се покаже в добра светлина пред американците, намали капацитета на държавния ТЕЦ "Марица“ – 2, за да могат двата американски ТЕЦ-а да печелят по-добре.  Пълна лъжа е, че кризата е заради цената на газа или нефта, още повече, че виждаме как Русия започва да коригира цените на газа за Европа. Така че, ако не се предприемат радикални действия от страна на държавата, ние просто няма да има как да си решим проблемите.

- Относно националната сигурност, в последно време рядко се говори за мигрантите, но проблемът си остава...

- Да, мигранският натиск е засилен по българската граница и служебното правителство крие информация затова. Моите данни като бивш вицепремиер е, че ако допреди 6-7 месеца на границата се появяваха 50-100 човека, то днес вече са стотици. И действително емигрантския натиск се засилва, напрежението в Европа също. Затова държавата трябва да говори много откровено със своите граждани, а не да им подхвърля клишета.

- Какво мислите относно Македония и евентуалното ѝ членство в ЕС..

- Ние нямаме нищо против Македония да е в ЕС, но имаме против в ЕС да бъде държавата, която провежда антибългарска политика. Ние нямаме интерес да пускаме държава, чиято риторика е антибългарска и трябва да си отстояваме мнението, така както го прави Гърция вече 18 години. Ако не могат да спазват договора си с нас, ще чакат – ние бърза работа нямаме. 

Повече вижте във видеото!


Още по темата: общо новини по темата: 2515
11.10.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/420 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Българските политици нямат дупе да защитят националните интереси, но за сметка това Каракачанов има добре отгледано с което може да не защити държавни интереси, но винаги е готов да го подложи за пост, власт, пари и други благинки.
0
 
 
Начело с комуниста Крадев... вън червени гниди!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: