Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Красимир Каракачанов: Да дадем оръжието на Българската армия на Украйна е национално предателство, не "нов курс"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:33 / 18.06.2023Коментари (0)305
© Facebook
Интервю с Красимир Каракачанов – почетен председател на ВМРО и бивш министър на отбраната за предаването "Нюзрум“ по Радио "Фокус“.

Г-н Каракачанов, България вече има своето редовно правителство. Преди да се впуснем в дебрите на отбраната ви питам – как определяте това правителство: на успеха, на компромиса или на спасителния пояс?

Ами в случая правителство на компромиси е правителство на компромиса, а може да е спасителен пояс за някои от политиците, които направиха това правителство. Така че, както и да го наречем, то е факт и въпросът е какво ще свърши в следващите месеци. Искрено се съмнявам, че ще изкара дори тези 18 месеца, за които е обявило, че ще съществува. Но следващите в 5-6-8 месеца въпросът е каква работа ще свърши, и то най-вече по основните приоритети пред българския народ, а именно: какво правим с доходите на хората; сигурността на българските граждани; здравеопазването; най-вече инфлацията; спекулата, която буквално две години бърка сериозно в джобовете на обикновения български потребител. Така че това е важно какво ще направи правителството: как се реши енергийния въпрос, т.е. кризата; ще успее ли да се справи с проблемите, които са надвиснали над българската енергетика, с т.нар. "Зелена сделка“, която ако бъде изпълнена през 2025 години, ние ще останем без работещи ТЕЦ-ове и без електроенергия от топлоцентралите, тъй като според Зелената сделка ще трябва да ги затворим; как ще решаваме проблема с АЕЦ "Козлодуй“ и с последните два ядрени реактора, които работят и осигуряват, и произвеждат най-евтиния ток в Европа, и това ли ще закрием. Т.е. имаме сериозни въпроси за решаване, но като гледам задачките на правителството от първия ден са доста в страни от преките, непосредствени интереси и проблеми на българина. Занимават ни с това как ще махнем един главен прокурор и как ще сложим друг, някаква съдебна реформа, която е доста спорна. Каква съдебна реформа като стандарта на живот и начина на живот на българите става все по-лошо, и това не зависи от това кой ще бъде главен прокурор, или дали утопиите на Христо Иванов и ПП-тата ще реализират в този мащаб, в който те ги виждат? Това, което притеснява не само мен, но и много български граждани, са нещата, които чух от изтеклия запис на тяхното заседание, а както виждаме те започват да ги осъществяват: чистки, махане на хора, мимикрия, лъжене на обществото – това са проблемите. Те сега ще се опитат да ги скрият под подобни хубави мантри като евроатлантически ценности, войната в Украйна, съдебна реформа, махане на този и слагане на нов главен прокурор. Само че това, дето се вика, няма да напълни хладилника на българина, няма да му реши проблемите. И не можеш толкова наивно и глупаво да лъжеш българина дълго време – няколко месеца, може би до края на лятото, ще успееш, защото буквално само две седмици започва ваканционния период. От 1 юли нататък до към 5-6 септември хората са настроени за отпуски, ходят по почивки, ходят си по селата, ходят и по вилите – горе-долу можеш, но като дойде есента и зимата най-вече нещата ще станат изключително сериозни, ако не се работи сериозно, разбира се. Дай Боже, да не съм прав!

Доста въпроси и все сериозни поставяте вие в нашия ефир. Казвате "занимават се със странични неща“. Ето сега, аз ви насочва погледа и вниманието и на нашата слушатели, и на вас към военната политика на България. Тодор Тагарев е новият министър на отбраната. Вие заемахте този пост. Изглежда ще има известни промени във военната ни политика, говоря за помощта за Украйна. Ще поема ли България според вас нов курс и необходимо ли е това сега?



Зависи какво разбирате под "нов курс“. Ако под "нов курс“ разбирате да дадем оръжието на Българската армия на Украйна, това не е нов курс. Аз това го наричам директно и в прав текст национално предателство. Ако ще дадеш българските самолети, българските модернизирани танкове и няколкото ракетни комплекса и ще оставиш армията без оръжие, т.е. в невъзможност да изпълнява своите конституционни задължения, това не се нарича "нов курс“, а по всички закони се квалифицира като национално предателство. И за това един ден, колкото и да е далечен този ден, ще има възмездие. Убеден съм в това.

Но със сигурност сякаш политиката на редовното правителство ще се различава от тази на служебното.

Ами със сигурност ще се различава, дай Боже да е за добро! В смисъл – посока на модернизиране на Българската армия; увеличаване на доходите, на заплатите и възнагражденията на военнослужещи и служителите от Министерство на отбраната; подобряване на социалните условия на работа; модернизиране и превъоръжаване с ново оръжие. Ако в тази посока се работи, добре. Но ако новата политика се свежда само в това да изпълняваме безпрекословно и безусловно чужди разпореждания, които не са в интерес нито на армията, нито на България, това не е добре. Въпросът е накъде ще поеме новото ръководство на Министерство на отбраната.

Добре, тогава според вас каква трябва да бъде позицията на България спрямо Украйна?

Ама България има много ясна позиция, аз не виждам защо трябва да променяме позицията на България. Позицията на България е ясна – имаш война, в която една страна напада друга страна. България, както и по-голяма част от нормалните страни в света, са осъдили тези действия. България оказваше хуманитарна помощ с каквото може, включително сега и при взривяването на язовир "Нова Каховка“, при който България се опита и прати пак някаква помощ. България прие бежанци и им осигури много по-добри условия – живееха в хотели, в курорти и някои от почивните станции на Министерство на отбраната вече втора година се запълнени с бежанци, които живеят на курортни условия за сметка на българските военнослужещи. Настанявани бяха в хотели и т.н. България е изразила отношението си. Аз не виждам защо трябва да го променяме. Спорът всъщност е в това – трябва ли Българската армия да си даде оръжието, тъй като България за разлика от други европейски държави, които дадоха оръжие, те дадоха от това, което имат като резерв, България няма резерв дотолкова, доколкото в последните 20 години правителствата на България под формата уж на разоръжаване продаваха на безценица и нарязваха годно за употреба въоръжение. България е свита в един минимум на въоръжение, който е необходим на Българската армия, тя няма какво да дава. Няма какво да дава от това, което ползва армията имам предвид. А това, че военнопромишленият комплекс на България, т.е. дали ще е държавен или частен, който произвежда военна техника и муниции, продава, това е съвсем различно. Аз говоря само за това, което е въоръжение, собственост на Българската армия и се използва за нуждите на Българската армия. И мога да ви кажа – от това въоръжение, което е налично и се ползва от Българската армия, няма какво да се даде. Няма какво да се даде без да нарушиш или ви да увредиш отбранителните способности на самата Българска армия, което е престъпление според мен.

Г-н Каракачанов, и ако досега си говорим за военната политика, за Българската армия, сега правим рязък завой, и правим това интервю в деня, в който се провеждат две корено противоположни събития: София Прайд за 16-та поредна година, паралелно ще се проведе и Шествие за семейството. Вие, от ВМРО, винаги твърдо сте отстоявали традиционните семейни ценности и зовете София Прайд да бъде отменен. С какво според вас пречи София Прайд?

Извинявайте, ама да обясняваш, че една част от българската граждани нямали права и правиш подобни демонстрации, с които говориш за някакви повече права или извънредни права на една група хора с различна сексуална ориентация, не е вярно. Според Българската конституция и българските закони няма дискриминация на хората нито на сексуална, нито на религиозна, нито на образователна, нито на етническа основа. Тези т.нар. "гей прайдове“, те се правят не защото тези хора нямат някакви права, а защото се опитват, разбира се, подкрепени и щедро финансирани от външни структури, да прокарват една политика, която е насочена против традициите и морала на българина, против традиционното семейство. Извинявайте, ама какво означава "ние искаме да осиновяваме деца“ т.е. "да имаме деца“, ами тя природата е решила как става създаването на едно дете – от мъж и жена. Колкото и да се напъват, колкото и прайдове да правят, колкото и гей паради да правят, мъж не може да роди от друг мъж или жена не може да роди от друга жена, какво има да коментираме? Защо трябва да се прокарва по един брутален, дразнещ обществото начин една политика, която да оставим, че антихристиянска, да оставим, че е против традиционното семейство, тя е антиприродна? Какво искаме да покажем с тези прайдове, на кого го показваме? И както виждате, ефектът е точно обратен – настройва обществото. А кой има интерес от това обществото да бъде разделено и по тази линия? Ами, ние бяхме разделени на комунисти и антикомунисти, на демократи и антидемократи, на русофили и американофили. Кой има интерес да разделя обществото по още една линия и защо се прави? На кой са нарушени правата, на кой не се гарантирани правата като личност? Извинявайте, ама не виждал смисъл от подобни прояви, които се правят абсолютно умишлено. Само че те не са изолирани, това е една цялостна политика, която е на т.нар. "джендър идеология“ на ултралибералите, които управляват в Брюксел и в някои други държави, да се промени традиционното семейство в Европа и в света. Това е цялата истина. Няма 15 пола. В Германия се признали 32 пола. Извинявайте, ама това е извращение. Какви 32 пола? Бог е създал два пола: мъж и жена. А това, че ти имаш различна сексуална ориентация, или имаш различна сексуална практика, това не означава, че това е отделен пол. Съжалявам, но така разсъждавам аз, и така разсъждават, слава Богу, 90% от българите.

Г-н Каракачанов, според вас кой ще спечели тази битка: традиционното или модерното?



То това не е модерно, извинявайте. Традиционното или извратеното е правилният въпрос. Какво значи модерно, кое е модерно? Защо искаш да ми обясниш на мен или на моите деца и на нашите внуци, да обясниш, че е по-добре мъж да спи с мъж и жена с жена отколкото нормалното, заложено в природата на човека? Какво значи модерно? Модерно е, ако е нещо по-справедливо, нещо по-ефективно и нещо, което ще даде някакъв резултат. Извинявайте, ама ще ви задам въпрос: Европа е в демографска криза, България в демографска криза, за 30 години сме намалели с 3 милиона: от 9 милиона на 1 януари 1990 година сега България е малко над 6 милиона, и вие агитирате и ми обяснявате, че това е по-правилно и по-добро. Кое? Да не може да създадеш нормално семейство, което да има деца, да възпроизведеш семейството си или да възпроизведеш нацията си? Кое е добре – че застаряваме и сме най-застаряваща нация в Европа? Това ли е добре и това ли е модерното? Съжалявам. Аз не преча на никой от тези хора, ако искат да водят какъвто си искат сексуален живот. Но както аз не им преча и не им натрапвам моя начин на живот, нека да бъдат така добри и те да не ми натрапват техния начин на живот. Не само да не го натрапват, но да се опитват да променят съзнанието и психиката на децата още от детската градина, защото техните претенции са да започнат да се занимават с възпитанието на нашите деца, техният начин на мислене да бъде задължителен за обучение в училище. Това е трагедията и това е страшното. А не че някакви хора искат да имат еднополови контакти – да си ги имат, никой не им пречи. Някъде да е забравено? С кой закон е забранено? Или ако иска един мъж да носи поличка, да си я носи, ама да бъде така добър да не ми обяснява, че е добре и аз да нося поличка и да се гримирам и да си лакирам ноктите. Това е мой избор. Както те имат право на избор, така и аз имам право на избор.

Точно така, всеки има право на избор. Много ви благодаря за вашето мнение. Беше важно за нас да чуем и вие, от ВМРО, какво смятате по този въпрос. Ние знаем: вие сте пазители на традиционните семейни ценности. Дано вашите послания са стигнали до повече хора, сигурна съм, че ще бъде така.

Надявам се, защото хората все пак правят разлика между нормално и модерно, и между модерно и извратено. Никой не е против модерния свят, но извинявайте, няма смисъл да превръщаме света в един Содом и Гомор. Абсолютно излишно е това нещо.

Веселка ИВАНОВА

Още по темата: общо новини по темата: 1540
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
07.04.2024 »
05.04.2024 »
05.04.2024 »
предишна страница [ 1/257 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: