Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Край на жегите! Студен атмосферен фронт носи обрат във времето и доста дъжд
Автор: Стоян Маджиров 14:31 / 08.07.2019Коментари (0)505
©
През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Утре през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Сутринта ще бъде предимно слънчево, но около обяд облачността ще се увеличава и след пладне на много места, главно в Централна и Източна България ще има валежи от дъжд. На места валежите ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад, преди обяд в Източна България - от югоизток. Максималните температури ще са предимно между 26° и 31°.

В планините облачността ще е значителна и след обяд, главно в масивите от Централна и Източна България ще има валежи и гръмотевици. На места явленията ще са временно интензивни. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 13°.

По Черноморието облачността ще е значителна и след обяд ще превали и прегърми. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от север-северозапад и временно ще се усили. Максималните температури ще са 25° - 27°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 26° - 28°.

В сряда ще преобладава облачно време, около и след обяд ще се развива и купеста, и купесто-дъждовна облачност. В много райони ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, на места придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра, възможни са и градушки. В Южна България има повишена вероятност за значителни количества дъжд.

Явленията ще продължат и през нощта срещу четвъртък, а в четвъртък - чувствително ще намалеят. Ще бъде сравнително хладно, в повечето райони - и ветровито. Максималните температури ще са предимно между 23° и 28°.

В петък ще е с променлива облачност, почти без валежи, вятърът ще отслабне. В събота вятърът временно ще стане южен и температурите слабо ще се повишат, но по-късно през деня на места, главно в Рило-Родопската област, отново ще има краткотрайни валежи. В неделя от северозапад, с усилване на вятъра, ще нахлува още една порция сравнително хладен въздух. От северозапад на югоизток ще превали и прегърми. В началото на следващата седмица ще бъде ветровито и хладно, с валежи.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: