Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кошмар: Млад мъж с мазол след планински преход, ампутираха му пръст
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:20 / 26.05.2022Коментари (0)181
©
Тя е истински ангел, който разпери криле и не само спаси живота на сина ми Христо, но и успя да върне вярата ми в българските лекари, която беше напълно погубена до срещата с нея. Това каза Костадинка Фънева от Карлово и добави, че няма думи, които биха могли да опишат огромната й признателност към д-р Веселина Кабакчиева, хирург в пловдивска болница.

Ето нейния разказ за ходенето по мъките:

Всичко започна, когато Христо беше на 27 г. От неудобни обувки след преход до хижа в планината получи мазол на стъпалото, който след почивка на море се превърна в рана. До този момент не беше споделил нищо за проблема вкъщи. Разбрахме, когато започна лечение при личния лекар – правиха превръзки, но раната не зарастваше.

Изпрати го на хирург, където се лекува в продължение на още един месец, но резултат беше негативен - инфекцията се разпространи и към пръстите. Заради усложненията започна ходене при различни специалисти в търсене на изход – съдов хирург, невролог, отново хирург. Всички казваха: "Това не е за мен, не се тревожете, ще се оправи.“

Вместо подобрение обаче след близо година лечение получи абсцес, вдигна много висока температура, кракът стана синьо-лилав, стъпалото беше двойно по-дебело. Положението се превърна в истински кошмар, когато научихме, че има риск от цялостна интоксикация на организма, което означава фатален изход.

Тогава съдбата ни протегна ръка и открихме д-р Кабакчиева, която го прие в хирургично отделение в Пловдив и веднага го оперира, за да изчисти натрупаната гной, след което го насочи към болница в София. Там беше взето тежко решение и големият пръст на левия му крак беше ампутиран. След интервенцията в София се върнахме отново при д-р Кабакчиева, която започна лечение на раната с антибиотици и вакуумдренажни превръзки, които изтеглят секрета.

В онзи момент ходилото беше безчувствено, имаше много тежка форма на невропатия, заради което и раната бавно се затваряше. Терапията отне година, но беше успешна – сега Христо е възстановен и вече ходи на работа.

Много сме благодарни на д-р Кабакчиева за нейната отзивчивост и усилия. Когато имахме проблеми, я търсихме и посред нощ, но тя винаги беше на наше разположение, въпреки че има малко дете. Как един път не повиши тон, не беше остра, не каза лоша дума. Напротив с цялата си човечност се интересуваше как е Христо и ни насърчаваше да й звъним, без да се тревожим, защото така и тя се чувства по-спокойна. От около месец синът ми спря да ходи на превръзки, но тя продължава да ми се обажда и да ме пита как се чувства и наред ли е всичко със сина ми.

За мен това е лекар по призвание – изключителен професионалист с топло сърце. Знам, че такива са рядкост и затова пожелавам на всички, изпаднали в трудни ситуации, да имат нашия шанс и на намерят своя специалист, който ще се погрижи за здравето им, ще им върне живота и вярата в доброто.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
Абитуриентски балове 2024
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: