Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Калфин: Политическа отговорност се носи с ясна коалиция, а не с криене на главата под масата, защото други части стърчат
Автор: Йоланда Пелова 18:49 / 27.06.2023Коментари (0)211
© Фокус
Политическа отговорност се носи с ясна коалиция в парламента. Това заяви в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Ивайло Калфин, бивш външен министър и настоящ изпълнителен директор на Европейската фондация за подобряване на условията на живот и труд (Еврофонд).

"Няма как да има ритане по кокалчетата, замеряне през медиите, говорене един срещу друг, криене под масата – то е криене на главата само, защото други части стърчат доста, което казва: "Ама то няма коалиция, ама ние управляваме заедно с тях“. Има коалиция, има си правила. Цяла Европа се управлява от коалиции. Пише се подробно прозрачно коалиционно споразумение, за да знаят хората какво да очакват, но като гледам няма желание. Ситуацията при нас е много смешна", отбеляза Калфин.

По думите му подобно на гравитацията и в политиката има закони, които не може да бъдат заобиколени: "Трябва да имаш мнозинство в парламента, ако искаш да носиш ангажимента и да управляваш. Това става с коалиция. Не може от ГЕРБ да казват: "Ние не сме в коалиция, управляват си "Продължаваме промяната“. Ами ти си им гласувал доверие, ако не управляват добре, утре може да им свалиш правителството, значи носиш отговорност за нея. "Продължаваме промяната“ пък казват: "Ние не искаме някаква коалиция с ГЕРБ, защото не ги понасяме“. Ами не ги понасяте, ама те ви избраха правителството. Така че някак си тези детски цупеници и сърденици трябва да се преодолеят по някакъв начин. Управлява се с коалиции, нищо лошо няма да се управлява с коалиции. Всеки трябва да си поеме отговорност. Не може да подкрепяш правителството и да седиш отстрани и да казваш: "Аз не съм от него“. Това не е убедително", коментира Ивайло Калфин.

Той добави, че обществата, които са "оставили" (бел.ред. не излизат да гласуват) управлението на някого, на който така или иначе не му вярват, са бедните страни: "В цял свят е така. Богатите общества са активни. Те винаги имат какво да кажат, хората излизат, гласуват, участват в публични дебати, всяко нещо се обсъжда и това прави едно общество действително богато и да върви напред".

Още по темата: общо новини по темата: 1065
27.04.2024 »
27.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
предишна страница [ 1/178 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: