Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Как ще отбележим 138-ата годишнина от Съединението 
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:58 / 06.09.2023Коментари (0)249
©
Представителни военни формирования от Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, Съвместното командване на специалните операции, Националния военен университет и Националната гвардейска част ще участват в тържествата за отбелязване на 138-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия в цялата страна. Военнослужещите ще отдадат воински почести на загиналите за национално освобождение и обединение.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще присъства днес на отбелязването на 138-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия в София пред мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг на бул. "В. Левски“ № 81, което ще се проведе от 11.00 часа. От 12.00 ч Националната гвардейска част ще извърши почетна смяна на караула пред сградата на президентската администрация.

Кулминацията на националните чествания по традиция е в Пловдив. Тържествената проверка (заря) ще се проведе на площад "Съединение“ от 20.30 ч. Ще бъдат поднесени венци и цветя. Във военния ритуал ще участват представителни формирования от 110-ти логистичен полк – Пловдив, 55-ти инженерен полк – Белене (от състава на Сухопътните войски) и Съвместното командване на специалните операции. Преди тържествената проверка Гвардейският представителен духов оркестър ще участва в концерт по повод годишнината, който ще се проведе на Античния театър.

В празничния 6 септември военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада ще участват в ритуали по полагане на венци и цветя в Стара Загора пред Паметника на "Защитниците на Стара Загора“; в Ямбол пред Паметника на героите, загинали за национално освобождение на България, и в Хасково пред паметника на Незнайния войн на площад "Съединение“.

Военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти ще участват в ритуали по полагане на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци в Сливен и пред паметника на загиналите български воини в Сръбско-българската война в Русе.

Военнослужещи от 3-то Бригадно командване - Благоевград ще участват в ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на загиналите във войните 1912 - 1918 г. във Враца, и ще положат венци и цветя в градовете Благоевград и Сандански.

Военнослужещи от 5-то Бригадно командване - Плевен ще участват в ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на 4-ти пехотен Плевенски полк в града.

В Чирпан ще бъде издигнато националното знаме и ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на Съединението в Градската градина от военнослужещи от 1-ви разузнавателен батальон – Свобода.

В Асеновград ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметната плоча на Пере Тошев и ще бъде издигнат националният флаг на площад "Академик Николай Хайтов“ от военнослужещи от 4-ти артилерийски полк.

В Горна Оряховица военнослужещи от 59-ти батальон за ЯХБЗиЕ ще поднесат венци и цветя пред Мемориала на загиналите герои във воините за национално обединение.

В Свищов военнослужещи от 55-ти инженерен полк – Белене ще поднесат венци и цветя пред паметника на 33-ти Свищовски полк.

В Радомир военнослужещи от 38-ми батальон за ЯХБЗиЕ – Мусачево, съвместно с Представителния военен духов оркестър на Сухопътните войски, ще участват в ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на подпоручик Константин Цанков.

Във Варна и Бургас 138-ата годишнина от Съединението на България ще бъде отбелязана с тържествени военни ритуали с участието на военнослужещи от Военноморските сили.

Във Велико Търново курсанти от Националния военен университет "Васил Левски“ ще участват във военния ритуал за издигане на националното знаме и полагане на венци и цветя пред паметника Майка България.

Още по темата: общо новини по темата: 32
07.09.2023 »
06.09.2023 »
06.09.2023 »
06.09.2023 »
06.09.2023 »
06.09.2023 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: