Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кабинетът назначи първите шестима областни управители
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:36 / 13.07.2023Коментари (8)285
©
Министерският съвет назначи първите шестима областни управители. Те ще отговарят за София град, Пловдив, Ловеч, Плевен, Добрич и Силистра. Новите представители на държавата в тези региони са избрани с консенсус между двете парламентарни групи, които подкрепят правителството, обяви премиерът акад. Николай Денков преди началото на правителственото заседание. Има съгласие и за съответните заместници, които ще бъдат назначени в тези екипи, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

За областен управител на област София град е назначена Вяра Тодева. Тя е изпълнявала временно същата длъжност в периода юни-август 2022 г., а от септември 2021 г. до август 2022 г. е била заместник областен управител. Вяра Тодева има богат опит в държавната администрация. Магистър е по право и по маркетинг и мениджмънт. Преминала е множество следдипломни квалификации, сред които и по бизнес и финанси в The Collage of North West – London.

Илия Зюмбилев е новият областен управител на Пловдив. Той е специалист в сферата на енергетиката. По професия е електроинженер, има докторска степен по материалознание, специализирал е в едно от най-престижните висши инженерни училища в света – университета ENSAM в Париж, Франция. Автор е на множество научни публикации и няколко книги, издадени в България, в други европейски държави, в САЩ и Канада. Бил е хоноруван преподавател в пловдивския филиал на Техническия университет - София.

За областен управител на Ловеч е назначен Виктор Стойчев. Той е изпълнявал същата длъжност в периода от януари до август 2022 г. Виктор

Стойчев има дългогодишен опит в териториалната дирекция на НАП в Ловеч, включително като директор на дирекция и заместник териториален директор. Ръководил е също Областната пощенска станция. Магистър е по икономика на индустрията със следдипломна квалификация по управление на администрацията.

Виолета Иеремиева е новият областен управител на Плевен. В периода януари – август 2022 г. тя е била заместник областен управител там. Иеремиева е работила дълги години в частния сектор. Завършила е "Българска филология“ във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий“. Посветила е близо 30 години на решаването на проблемите на хората с увреждания.

За областен управител на Добрич е назначена Йорданка Костадинова. Тя е била народен представител в 47-ото и 48-ото Народно събрание. Има дългогодишен опит като фармацевт, в продължение на 10 години е работила за немска фармацевтична компания. Йорданка Костадинова е магистър по здравен мениджмънт и медико-социални грижи от Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна. Завършила е "Фармация“ в Медицинския колеж“ на МУ-Варна. Притежава и квалификация по здравен мениджмънт в Стопанска академия "Димитър А. Ценов“ в Свищов.

Минчо Йорданов вече е областен управител на Силистра. В периода май 2021 г. – август 2022 г. е бил заместник областен управител в същата област. Йорданов дълги години е работил в системата на МВР и ДАНС. Бил е директор на основно училище. Висшето си образование е завършил във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий“.

Още по темата: общо новини по темата: 1541
29.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
07.04.2024 »
05.04.2024 »
предишна страница [ 1/257 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Тоя грозник за нищо не става.Прост,нагъл и много грозен.Мисли си че е някъв умен,но всички му се смеят и го съжаляват.Да идват изборите и да ги махаме тея помаци ПП ДБ и тн.Само хора със синдрома на Даун назначават на ръководни позиции.
0
 
 
А,щом е преписвал значи е тарикат.Знаел е какво да преписва.
на 13.07.2023 г.
0
 
 
Защо ли никой не се учудва , че бързат с промените в големите градове - все пак избори идват. И ако Здравков беше лайно , да си представим какъв ще следващия кмет на Пловдив...
-1
 
 
Скандално назначение! Този плазмодий за нищо не става. Добре, че беше баща му, та да изкласи техническия - преписваше винаги на изпитите. А после в магистратурата добре, че беше семейният им приятел доц. Кирчев (лека му пръст), че да завърши нещо. Човек без 1 час ръководен опит, а цял живот е лежал в подстанциите на смени... Нямам думи какви хора поставят на такива позиции! Държавата удари дъното!
-1
 
 
Ай сиктир :). Махайте го овреме, че съвсем я втасахме.
-2
 
 
Поинтересувайте се какво работи в момента Зюмбюлев. Не разтягайте локуми какво е завършил и къде е специализирал. Голям специалист е в "енергетиката" :)))
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: