Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Има такъв народ": Постигнахме основната си политическа цел
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:39 / 13.05.2021Коментари (7)514
©
От 1 публикуваха становище  във фейсбук по повод назначаването на служебно правителство днес и равносметка на свършеното от тях в 45-тото Народно събрание: 

С указ на президента на Република България - Румен Радев, днес официално бе разпуснато 45-то Народно събрание.

Макар и да продължи по-малко от месец, то беше достатъчно съдържателно, тъй като успя да положи основите на едно различно бъдеще за България.

-  За пръв път в най-новата ни история не беше излъчено правителство и трите мандата бяха върнати. За пръв път в най-новата ни история не беше приет дневен ред на Народното събрание и то не можа да работи, като поводът за това беше демонстрация на сила от страна системните партии.

 

- ПП “Има такъв народ" постигна основната си политическа цел и успя да демонтира от власт едноличния режим на Бойко Борисов. Не дадохме възможност да се създаде мимикриращо правителство, което да подмени промяната и да създаде условия за връщане на фалшивата стабилност. И това се дължи преди всичко на избирателите ни, които ни излъчиха като втора политическа сила. Ние просто следвахме това, което бяхме обещали и показахме, че водещи в политиката трябва да са принципите, а не самоцелния стремеж към властта.

 

- Върнахме смисъла на републиката, защото съживихме духа на най-висшия и орган - Народното събрание. А това дали е имало грозни сцени и невъзпитано поведение, няма как да е проблем на институцията, защото е отговорност на хората, които са в нея. Важното е, че Народното събрание отново може да приема законите при условията на плурализъм, а не на лобизъм.

 

- Постигнахме и друга политическа цел, като успяхме да създадем условия за по-честни избори. Повредихме “машината за измами", чрез приемането на промени в Изборния кодекс. Създадохме много по-добри условия за гласуване на сънародниците ни в чужбина, за да бъдат активни и съпричастни при предстоящата промяна.

 

- Успяхме да доведем ситуацията дотам, че най-големите манипулатори на избори да се оплакват от това, че ще проведем максимално честни избори.

 

- Предстоят избори на 11 юли и на ход са избирателите, от чиито вот отново зависи възможността последователните стъпките в посока промяна към пряка демокрация да продължат да се случват!

Още по темата: общо новини по темата: 2515
11.10.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/420 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
браво ЧАЛГАРИ с вашето МАЛОУМНО решение ще се повиши процента на ДПС но дано Българите се осъзнаят и да ви изхвърлят от парламента и БАШ ЧАЛГАРА да си ходи в телевизията и да си продължи с ЧАЛГАТА
+1
 
 
"Браво".....ама без поткрепата на ДПС....нищо нямаше да направите...в 45-тото...наведете се!!!....п.п. и за прьстите ....
+2
 
 
Аз си мислех, че основната цел на една политическа партия е да си изпълнява предизборната програма и да гарантира просперитет на държавата... Опа, забравих, че вие нямахте програма...!
+1
 
 
Много бързо си повярвахте. Не струвате!!!
-1
 
 
Хахаха, е радваме се, че 50 дена след изборите си дефинирахте цели, казахте ни ги и ги отбелязахте като изпълнени! БРАВО! А сега по същество! 1) Да така е, импотентен парламент и ВИЕ се гордеете, че сте част от него! Ахаааа! 2) Горди сте, че сте демонтирали БАЦЕ, а то всъщност благодарение на вас му удължихте властта с месец и след това ни натресохте безвремието на едно служебно правителство! Ахааа, хитроооо! 3) Съживили сте НС? Ама вие верно ли? Всъщност направихте един ЦИРК, то дори не ви се получи да е ШОУ...обиждахте от трибуната на НС с някакви бибтки и още какво ли не, клеветяхте...извинявахте се през ФБ и после се жалвахте, че много лош тон имало в НС. ХАХАХА! 4) Променихте 1 закон - изборния и то не както обещахте, отметнахте се от НАЙ-важното ви обещание - мажоритарните избори с гнусна лъжа, а готовият ВАШ закон за мажоритарни избори още седи на сайта на ШОУто ви! Обслужихте една партия за Турция, където на всички е ясно как се гласува и че вотът е 101% манипулиран - ама нали срещу манипулираният вот се борихте??? И какво сега ще могат да гласуват още 200 човека в Лондон и 200 000 в Турция - УАААААУУУ! Е това си е вече успех ЗА ДПС! 5) Манипулатори на избори? Кой? Що не искахте касиране, ако имате доказателства за нещо??? Да приемеш единствено изборен закон и то за 1 вечер, при положение, че НС може да приеме всякакъв закон, дори да задължи правителството за актуализация на бюджета!!!! Да въведеш САМО машинен ВОТ при положение, че такова нещо НЕ СЪЩЕСТВУВА никъде по света, а дори повечето стари демокрации в Европа са се отказали от машините въобще като ненадеждни е ТЕ ТОВА СЕ КАЗВА готвена МАНИПУЛАЦИЯ на избори!!!! А колко ще са честни предстои да разберем....ама на база европейския опит по-скоро няма да са!!!
-1
 
 
Ние целта ви я видяхме. Да изпълните поръчката на ментора си Радев. Да не допуснете правителство освен негово - служебно. Да не е ГЕРБ и да направите изборите "честни" с машинки,който никой не ползва! Дано само избирателите ви са доволни от Вашата цел ,щото на 11 юли да не дойде някой бял кон и да ви разрита тъпите самоуверени дзурли.
0
 
 
А мажоритарния вот ,а субсидията един лев?А защо не посочихте председател на ЦИК ?Славчоооо учиндолски тарикат НЕ ПОСТИГНАХТЕ НИЩО освен да изхарчите още 100мил. за избори плюс един закон които е даден на КС и ще го обявят за противоконституционен !Как ще закарате машините в чужбина КОЙ ще ги охранява ,как ще гарантирате ,че вота няма да бъде опорочен .....ВСЕ НЕЩА КОИТО НЕ КАЗВАШ И НЕ ОТГОВАРЯШ !СЕЛСКИ ТАРИКАТ СИ ТИ СЛАВЧО !КОГА ЩЕ ОТГОВОРИШ НА БАЛЪЦИТЕ КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА ТЕБ КЪДЕ ПЛАЩАШЕ ДАНЪЦИТЕ СИ ПРЕДИ 5Г. ,НЕЩО ДА КАЖЕШ ЗА ОШВФОРКИТЕ В КОИТО СИ ЗАМЕСЕН.....НЕ НАЛИ ,САМО ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ ОТ СЕЛСКИ ТАРИКАТ!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: