Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Илхан Адай: Бойко Борисов ще се качи в една лодка с ДПС и ще тръгнат към съвместно управление на държавата
Автор: Цоня Събчева 16:23 / 26.02.2024Коментари (0)908
©
Безспорно Доган е големият лидер, докато е жив и здрав той ще бъде начело на ДПС. Това каза за аудиокаста "Това е България" на "Фокус" журналистът Илхан Андай.

"Делян Пеевски, предполагам, че се чува всеки ден с Доган. Доган стикова с него най-важното, като част от втората позиция, или хайде да кажем като трети безспорно е Джевдет Чакъров, един много опитен политик, който е одобрен и в Анкара, и в традиционните наши региони е много харесван. Много силно присъствие имаше в АЛДЕ в продължение на 9 мандата. След това вече, вие намеквате вероятно за очакването на имената за зам.-председателите. И според вас, доколкото разбирам, фаворит за едно от тези места е Илхан Кючюк. Мое лично мнение е, че той работи перфектно за себе си, но имам забележки относно това, което се получава като полза за партията. Така че той не е завършен такъв лидер, не е с такава визия, че да поведе огромните маси. Така че ако е дошло неговото време, да заеме някакъв пост в ДПС, то това е зам.-председателското място. Но определено не е трети. В самото ДПС ще натежава в следващите години, като тази трета позиция, която вие фиксирахте, д-р Джевдет Чакъров. И не забравяйте, че една Филиз Хюсменова, тя може да не е била толкова активна и пробивна в Европарламента, но Филиз Хюсменова е много по-харесвана от електората, от традиционния електорат, да кажем на ДПС, в сравнение с Кючюк. Така че ние изброихме цели 5 имена", коментира журналистът.

Илхан Адай поддържа тезата си, че ДПС ще има свои министри в правителството след ротацията.

"И ще ви кажа, че в тази закрита част на конференцията, думите, така най-горещо посрещаните думи на Делян Пеевски, който е говорил в рамките на 5-6 минути гласят, импровизирам: "Трябва да сме и ще влезем в управлението на държавата. И ще станем минимум втора политическа сила, и ще се утвърдим като силна партия в българския политически живот", каза Адай.

Как ротацията ще се случи след лютия скандал между Пеевски и Христо Иванов?

"Самият Пеевски каза: “Ние няма да предложим хора, не искаме". Но знаете, че предстоят европейски избори. На тези европейски избори аз прогнозирам срив на подкрепата за ПП-ДБ, особено за ПП. Те вероятно ще играят заедно и там няма да се забележи колко огромен е отливът от гласове за ПП. И след тези европейски избори ще бъдем в една коренно различна ситуация, което ще премахне онзи срам на Бойко Борисов да се качи в една лодка с ДПС и така да тръгнат към съвместно управление на държавата. Това може да стане и в рамките на този парламент, с ново завъртане на мандатите, може да стане и след много точен анализ при едни предсрочни парламентарни избори, които двете формации могат да предизвикат, особено след като опозицията е готова това да се случи още сега юни месец. При едни предсрочно парламентарни избори ДПС определено ще вдигне броят на мандатите си. Проблемът е колко плюс ще има ГЕРБ и дали двете формации биха постигнали така бленуваният сбор 121 народни представители. Според мен, към настоящата ситуация това е изключено, но пък в парламента ще има едно ДБ и ИТН, като всяка от двете формации има склонност към коалиране със силните - ГЕРБ и ДПС", обясни Илхан Адай.

Още по темата: общо новини по темата: 1069
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
27.04.2024 »
27.04.2024 »
предишна страница [ 1/179 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
Евроизбори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: