Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
И бандитите напуснаха Слънчев бряг, има рязък спад на престъпността
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:26 / 15.07.2019Коментари (0)415
© Blagoevgrad24.bg
Крадците са насочили усилията си по къмпингите по Добруджанското Черноморие. Това показват наблюденията на ОД на МВР – Добрич, този сезон. В началото на юли неизвестни задигнаха каравана с румънска регистрация, паркирана в къмпинг "Крапец“, пише "Монитор". Местните твърдят, че румънски туристи пристигат с кемпери и каравани, позиционират ги на къмпинга и ги оставят тук с месеци. Ходят си през седмицата на работа в Румънско, а през уикендите идват на море.

След кражбата на караваната, на следващия ден пък беше разбит и обран автомобил "Тойота“, отново паркиран в къмпинга в Крапец. Регистрирани са и няколко разбити и обрани автомобила около местността Дълбока. Норвежки турист бе окраден в Балчик, собственик на магазин в Албена пък залови крадла на местопрестъплението – в момент, когато жената опитала да свие няколко бански костюма. 

Не е за вярване, но Слънчев бряг вече не е Меката на бандитите. Най-големият морски курорт, който се славеше от години като гнездо на всякакви престъпници, този сезон е спокоен. От началото на лятото се наблюдава рязък спад на престъпността. Докато в други години всеки ден в полицията се жалваха поне дузина туристи, това лято сигналите се броят на пръсти, казват униформени. До момента в курорта има регистрирани не повече от 50 - 60 дребни престъпления, предимно кражби, и то на оставени без надзор чанти и вещи. "Става въпрос за кражби на телефони, фотоапарати, видеокамери и портфейли. Джебчийските кражби са много малко, а кражби от хотелски стаи почти няма. В повечето случаи туристите признават, че са оставили някъде вещите си или са ги забравили, а когато се върнали да ги потърсят, те липсвали", коментираха ченгета, работещи на терен в Слънчев бряг. Има и много куриозни случаи, в които се оказва, че всъщност кражба няма, а "окрадените" просто са прекалили с алкохола и нямат спомен къде са си оставили чантите или парите.

"Имахме съвсем наскоро такъв случай с английски турист. Дойде човекът и пусна жалба, че бил обран, докато лежал на плажа. Откраднали му чантата, хавлията, даже и ключовете от хотелската стая. Колегите тръгнаха по плажа, обикаляха там, където е бил, разпитваха свидетели. В късния следобед, когато туристите напуснаха плажната ивица, се оказа, че хавлията, чантата и всичко останало си стои на пясъка. Намерихме всички вещи. Англичанинът отскочил до близкото заведение, почерпил се, после се преместил на друго и всъщност забравил къде си е оставил хавлията и вещите", разказа криминалист.

От началото на сезона в курорта са засечени само два грабежа на златни синджири от туристки от чужбина. И двамата извършители са заловени почти на място. Единият обирджия е дребен бандит от Хасково, а вторият - криминално проявен от Сливен.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: