Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Христо Иванов бесен: Борисов, гледай този клип!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:44 / 14.08.2021Коментари (0)1130
©
Съпредседателят на "Демократична България“ Христо Иванов обяви, че ще се направи всичко възможно виновните за полицейското насилие над протестиращи преди година да си поемат отговорността. Това ще важи както за конкретните полицаи, които са участвали в бруталното насилие и унижение на задържаните, така и за техните покровители.

"Вчера видяхме бруталното насилие, целенасочено, организирано от група полицаи. Ние ще направим всичко като народни представители тези хора да си поемат отговорността. Но няма да позволим всичко да свърши с тях без тези, които са реалните поръчители и укриватели на този материал да си поемат отговорността“, заяви Иванов в живо включване от мястото на разтърсващите кадри, укривани цяла година.

Христо Иванов заяви, че след като е изгледал записа от парламентарната комисия за разследване на насилието, не е могъл да се побере в кожата си от гняв и възмущение.

"Там, в този ъгъл, беше мачкана българската свобода. Беше мачкано достойнството на българските граждани, бяха мачкани надеждите на българските младежи за това, че могат да имат достойно гражданство – европейски и българско“, каза той.

"Тук не става дума да ексцесии, за това че някакви група полицаи са си изпуснали нервите. Става дума за целенасочена политически поръчана и политически и институционално прикрита операция по изтръгване на свободата от ръцете на българските граждани. Тази операция включваше масово подслушване по скандален претекст за преследване на организация на държавен преврат. Държавен преврат, извършван от стотици хиляди граждани, чрез основното човешко право на протест и на искане на свобода и отчетност“, коментира той.

Христо Иванов посочи поименно преките виновници за издевателствата над протестиращи – бившите министри на вътрешните работи Младен Маринов и Христо Терзийски, както и техните покровители – Бойко Борисов и Иван Гешев.

"Днес е, представяте ли си, Младен Маринов е народен представител от ГЕРБ. Опитаха се този човек да го направят член на комисията, която трябва разследва извършените от него и укрити след това престъпления. Това са криминални, тежки актове“, каза Иванов.

“Христо Терзийски, също днес депутат от ГЕРБ, тогава е шеф на главна дирекция "Полиция“. Няколко дни след това непосредственият ръководител на операцията е издигнат на поста министър. Защо? Заради доверието, с което се ползва в очите на Гешев и Борисов, че е готов да окървави униформата на българския полицай, да окървави закона в България само и само да пази тяхната власт бащиния“, каза той.

"Един от основните виновници – Бойко Борисов, се криеше тук. Днес той продължава да бъде лидер на партия ГЕРБ, да дере ризи за ЕНП и да ме пита за демокрацията. Борисов, това е твоята демокрация! Гледай този клип, гледай го постоянно и ако ти е останала някаква съвест, поеми си отговорността, освободи България от себе си“, добави Иванов.

Той призова главния прокурор Иван Гешев да подаде оставката, тъй като цяла година прокуратурата си затваряше очите за беззаконията на полицията по време на протестите.

"Гешев е човекът, който организира това беззаконие, който си пазеше собствената власт, който е отговорен за това, че една година тези материали бяха крити и никой не понесе отговорност. Ето затова не само ще се наричаме партия на протеста, но ще работим за търсене на пълна отговорност на всички - от Гешев и Борисов през Маринов и Терзийски до тези джелати тук. България никога няма да бъде свободна и европейска страна без да има пълна отговорност!“, каза той.


Още по темата: общо новини по темата: 2515
11.10.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/420 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Напрежение в ОбС - Дупница
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: